HER ER IPHONE 5C: Apples nye rimelige iPhone-modeller kommer i plast og i fem forskjellige farger med matchende bakgrunnsbilde. Foto: Engadget
HER ER IPHONE 5C: Apples nye rimelige iPhone-modeller kommer i plast og i fem forskjellige farger med matchende bakgrunnsbilde. Foto: EngadgetVis mer

Apple lanserte nye produkter

Vi fulgte pressekonferansen live.

DinSide fulgte lanseringen live da pressekonferansen startet, og nedenfor kan du da se våre oppdateringer, minutt for minutt. Trykk F5 for å oppdatere til siste versjon!

Live-dekning

Kl 20:09
Da ser det faktisk ut som Apple er i ferd med å avslutte, etter drøyt en time. Den korteste lanseringen på lenge? Rockstjernen Elvis Costello får æren av å runde av med noen låter.

Kl 20:06
iPhone 5C tilgjengelig for forhåndsbestilling 13. september. iPhone 5C og 5S kommer i salg 20. september i USA, Australia, Canada, Kina, Frankrike, Tyskland, Japan, Singapore og Storbritannia. Ikke et ord om Norge. "Innen desember 2013 vil de være tilgjengelig i over 100 land". Hmmm.

Apple-sjef Tim Cook på scenen under kveldens lansering. Foto: Engadget
Apple-sjef Tim Cook på scenen under kveldens lansering. Foto: Engadget Vis mer

Kl 20:05

iPhone 5S vil koste 199 dollar for 16 GB-versjonen, 299 dollar for 32 GB-versjonen og 399 dollar for 64 GB-verjsonen. Norske priser kommer vi selvsagt tilbake til.

Kl 20:01
Apple sier fingeren er en utmerket erstatning for passordet. Oppsett av Touch ID skal være enkelt, og den skal kunne lese flere fingeravtrykk. Fingeravtrykk-informasjonen lagres ikke på Apples egne servere eller iCloud.

Kl 19:57
Touch ID er navnet på den nye fingeravtrykk-sensoren, som er innebygget i hjemknappen. Rundt hjemknappen er det en ring i rustfritt stål som detekterer når fingeren din er på knappen, slik at du ikke trenger å trykke på den. Touch ID er dypt integrert i iOS 7. Du kan f.eks. gjøre iTunes-kjøp ved å bruke fingeren for å autorisere. Stilig?

Denne knappen skal gjøre at fingeren din er det nye passordet.  Foto: Engadget
Denne knappen skal gjøre at fingeren din er det nye passordet. Foto: Engadget Vis mer


Kl 19:53
Mer om kameraet: Har en ny "burst" mode som gjør det mulig å ta 20 bilder på 2 sekunder. Samme vi har sett fra andre mobilprodusenter den siste tiden. Og så er det støtte for noe som heter "Slo-mo", som tar 720p video i 120 fps, noe som kan gi skikkelig kule videoer - en del går i helt vanlig fart, mens en annen går i sakte film.

Kl 19:49
Kameraet i iPhone 5S har en ny 5-elementers linse med lysstyrke på f/2.2. 15 prosent større aktivt sensorområde. Større piksler = bedre bilder, hevder Apple. iOS 7 kommer med forbedringer som skal gjøre at kameraet tar bedre bilder. Auomatisk forbedring av hvitbalanse, eksponering og så videre. En ny blits kalt "True Tone" skal forbedre fargebalansen på bilder. Automatisk bildestabilisering er også på plass.

Kl 19.47
Batteritiden, da? 10 timer 3G-samtale, 250 timer standby. 10 timer LTE-surfing, 40 timer musikkavspilling. Med så mye ny maskinvare spørs det om batteritiden er noe bedre enn før. Det er lov å håpe...

De tekniske detaljene rundt Apples nye A7-prosessor. Enkelt oversatt? Skikkelig raskt, antar vi. Foto: Engadget
De tekniske detaljene rundt Apples nye A7-prosessor. Enkelt oversatt? Skikkelig raskt, antar vi. Foto: Engadget Vis mer


Kl 19:45
I iPhone 5S sitter det ny maskinvare kalt M7, som jobber sammen med A7. En såkalt motion co-prosessor. Den måler bevegelsesdata kontinuerlig, akselerometer, gyroskop og kopmpass-støtte. Åpner for en ny verden med helse- og trenings-apper, ifølge Apple. Da gjør de samme som Samsung gjorde med Galaxy S4. Betyr dette noe for en eventuell iWatch?

Kl 19:36
iPhone 5S kommer med helt ny teknologi. En ny 64-bit A7-prosessor, den første i sitt slag, hevder Apple. Potensielt rå ytelse? Dobbelt så rask som forgjengeren, 56 ganger så rask som den første iPhonen.

Kl 19:34
Så over til den andre iPhonen, en ny toppmodell kalt iPhone 5S. I tre farger, hvorav en ny: svart, sølv og gull. Endelig en skikkelig bling-iPhone! Har ellers samme design som forgjengeren iPhone 5. Akkurat som ryktene sa.

Her er de tre nye iPhone 5S-modellene i hvit, gull og svart.  Foto: EngadgetEngadget
Her er de tre nye iPhone 5S-modellene i hvit, gull og svart. Foto: EngadgetEngadget Vis mer


Kl 19:28
16 GB vil koste 99 dollar, 32 GB vil koste 199 dollar, riktignok med mobilabonnement. Norske priser får vi komme tilbake til. Et sted mellom 1.000 og 2.000 kroner, kanskje?

Kl 19:26
iPhone 5C: 4-tommers Retina-skjerm, full sRGB, video i bredformat, utstyrt med A6-prosessor. 8 MP kamera på baksiiden med BSI, hybrid IR-filter og 5-elements linse. Den støtter også flere LTE-nett enn "noen annen telefon i verden" - gode nyheter for oss i Norge, håper vi.

Kl 19:24
iPhone 5C kommer i fem forskjellige farger: grønn, gul, blå, hvit og rød. Består av ett sømløst stykke plast. Kommer med matchende utseende på iOS 7. Apple har også laget egne deksler til telefonene.

Kl 19:23
Endelig iPhone-nytt. TO nye modeller lanseres i dag. Først ut er iPhone 5C, den nye billigmodelle, som forventet. Ifølge Apple kommer den med "all teknologien som kundene elsket med iPhone 5C". Samme innmat?

Kl 19:21
Nå er Tim Cook tilbake for å prate om iWork, iPhoto og iMovie, Apples kontorpakke samt foto- og videoredigerings-apper. De blir nå tilgjengelig gratis til alle NYE iOS-enheter. Tidligere har de kostet fra 35 til 70 kroner. Gode nyheter for dem som ikke har kjøpt dem alt.

Kl 19:17
iOS 7 kommer som en gratis oppdatering 18. september, altså neste onsdag. For iPhone 4 og nyere, iPad 2 og nyere, ipad mini og 5. generasjon iPod touch. Og kanskje de nye iPhonene?

 Foto: Engadget
Foto: Engadget Vis mer

Kl 19:13

iOS 7 kommer også med nye ringetoner, oppdatert kamera-app med muligheter for å ta kvadratiske bilder og legge på filtere (som i Instagram), en ny kamerarull med bedre sorteringsmuligheter. Endelig skal det bli enklere å få oversikt over bildene du tar.

Kl 19:10
iOS 7 kommer med "kommandosenter", ikke ulikt varslingsmenyen i Android. Men i iOS 7 sveiper du opp fra låseskjermen eller hjemskjermen for å hente den opp. Her kan du raskt skru av og på Bluetooth, WiFi, flymodus og mye mer. Søk er også forbedret, bare sveip ned fra en hvilken som helst skjerm for å få opp en søkelinje.

Kl 19:08
Så til den første nyheten, iOS 7. Kommer med en haug nye funksjoner og et helt nytt brukergrensesnitt. Apples software-sjef Craig Federighi inntar scenen for å fortelle litt om det nye operativsystemet. Du kan sjekke vår forhåndstitt fra tidligere i år her.

Kl 19:00
Da er vi i gang! Det blir noen minutters introduksjon fra Tim Cook med litt tall og annet skryt om Apple. Det interessante kommer etter hvert...

Kl 18:54
DinSide-journalist Øivind Idsø med stalltips på Twitter: "Apple-lanseringen foregår i et veldig lite rom, altså er det bare iPhone som vil stå i fokus". Bare noen minutter før vi finner ut om det stemmer.

Kl 18:49
Ser ikke ut som det blir noen live-stream av pressekonferansen via Apple TV. En Apple-representant sier til TechCrunch at da ville det vært kunngjort fra morgenen av.

Kl 18:45
Da er vi er på plass, og kommer til å videreformidle alle de viktigste nyhetene underveis, før vi lager en oppsummering til slutt. Følg med!

Les også: Bytt inn iPhonen – få penger tilbake

Stor rykteflom

Apple er kjent for sitt hemmelighold, men det er ikke ventet noen store overraskelser på kveldens lansering. Ryktene og lekkasjene om de nye iPhone-telefonene har gått i månedsvis.

Den billige iPhone-modellen er ventet å få navnet iPhone 5C. Det hevdes den vil være av plast, tilgjengelig i alle regnbuens farger, men med svakere spesifikasjoner enn premiumutgaven av iPhone. Prisen vil også være lavere, men det gjenstår å se nøyaktig hvor mye.

Sprett korken?

Apples nye billigmodeller vil komme i flere forskjellige farger, blant annet gul, ifølge ubekreftede bilder fra nettet. Foto: Sonny Dickinson/YouTube
Apples nye billigmodeller vil komme i flere forskjellige farger, blant annet gul, ifølge ubekreftede bilder fra nettet. Foto: Sonny Dickinson/YouTube Vis mer


iPhone 5S forventes å bli oppfølgeren til fjorårets modell, iPhone 5. Nykommeren vil trolig ha samme design som iPhone 5, men komme i en sjampanjefarget variant i tillegg til svart og hvit, være raskere og ha et bedre kamera.

Den store nyvinningen i iPhone 5S blir etter sigende en innebygd fingeravtrykk-sensor innebygd i hjemknappen som skal brukes for å få låse opp telefonen med fingeren i stedet for en firesifret kodelås.

Flere detaljer omkring neste versjon av operativsystemet til iPhone og iPad, iOS 7, kommer trolig også på pressekonferansen, og oppdateringen kan i beste fall bli tilgjengelig allerede i kveld.

Nettbutikken "nede"

Når de nye iPhone-modellene kommer i salg, gjenstår å se, men skal vi tro informasjon fra AppleInsider blir det et sted mellom 15. til 28. september. Apples nettbutikk er allerede "nede", så at det kommer nye produkter om kort tid er det i hvert fall ingen tvil om.

Du kan se hva som er nytt i iOS 7 i vår forhåndstitt.