Bloomberg: - Slik blir årets iPhone-modeller

- Apple lanserer tre nye iPhone-modeller i september

Straks duket for lansering.

FRA ÉN TIL TRE: Snart kommer Apple til å lansere tre nye mobiler med samme design som iPhone X. Foto: Thomas Peter/Reuters/NTB Scanpix
FRA ÉN TIL TRE: Snart kommer Apple til å lansere tre nye mobiler med samme design som iPhone X. Foto: Thomas Peter/Reuters/NTB ScanpixVis mer

Om et par uker skal Apple etter all sannsynlighet lansere årets iPhone. Skal vi tro Bloomberg, kan vi forvente ikke bare én, men tre nye modeller:

  • en oppgradert iPhone X med 5,8 tommer skjerm,
  • en ny såkalt «high-end» iPhone med 6,5 tommer skjerm
  • og en ny billigere modell med 6,1-tommer skjerm.

Dette er i tråd med tidligere rykter vi har hørt omkring årets iPhone-oppdatering, selv om man alltid skal ta slike spekulasjoner med en klype salt.
(Artikkelen fortsetter under grafikken)

Bloombergs journalist, Mark Gurman, er dog anerkjent for sine gode Apple-kilder. Når han skriver om hvordan kommende produkter fra selskapet vil bli, bruker det som regel å stemme.

Samme design

Ingen av de tre nye modellene vil få nytt design, hevder Bloomberg.

Internt kaller Apple det visstnok for et såkalt «S år» - noe som pleier å bety samme design som fjoråret, men ny maskinvare og kanskje noe attåt.

De tre nye modellene vil derfor se ut som fjorårets iPhone X: nesten rammeløs, uten hjemknapp og med den berømte «busslomma» i toppen. Opplåsning skjer med ansiktet i stedet for fingeravtrykket.

Største iPhone til nå

Ryktene om en større utgave av iPhone X har svirret siden mobilen først ble lansert i fjor høst. Blir den lansert, vil den bli den største iPhonen til nå. Den går allerede under navnet iPhone X Plus, men det gjenstår å se hva navnet blir.

Ifølge Bloomberg vil modellen, som er ventet å få 6,5 tommer skjerm, se ut som standardutgaven av iPhone X på 5,8 tommer, med en bakside i glass og rammer i rustfritt stål. Den vil også ha et dobbeltkamera på baksiden.

Programvaremessig vil den store forskjellen være muligheten til å se på innhold side om side i apper som Mail og Kalender, ifølge Bloomberg, slik man kan på iPad.

Billigere iPhone i flere farger

Den nye billigere iPhone-modellen, som er tenkt å erstatte iPhone 8, vil se ut som iPhone X. Den vil ha aluminiumsramme i stedet for rustfritt stål, men vil komme i forskjellige farger.

Årsaken til at denne vil være billigere enn de to andre er at den vil bruke et billigere skjermpanel av typen LCD i stedet for OLED, som de to dyreste modellene vil komme med.

Hvor mye billigere den blir, gjenstår å se. Det er neppe snakk om en ordentlig billigmodell, kjenner vi Apple rett. Med tanke på at nåværende iPhone X starter på 9.990 kroner, blir det også interessant å se hvordan selskapet priser den største modellen.

I noen regioner vil de to dyreste modellene for øvrig også komme med to simkort-plasser, ifølge Bloomberg.

iPhone Xs?

For øvrig hevder Bloomberg også at Apple har hatt heftige diskusjoner om hva de nye iPhone-modellene skal hete. At den billigste utgaven er større enn den mellomste, kan nemlig skape forvirring.

Navnet iPhone Xs er en av kandidatene, og Plus-tituleringen kan også bli skrotet.

Ny Apple Watch og iPad

I tillegg iPhone hevder Bloomberg at Apple også kommer med flere nye produkter, ikke nødvendigvis i september, men i løpet av året.

Vi kan visstnok forvente nye Airpods, en ny Apple Watch med større skjerm, en ny trådløs lader og oppgraderte iPad Pro-modeller uten hjemknapp og med Face ID-ansiktsopplåsning.

Når iPhone-lanseringen vil finne sted er foreløpig ikke bekreftet av Apple, men den franske radiostasjonen Europe 1 hevder å vite datoen er 12. september, altså onsdag om to uker, skriver Macworld Sverige.