<b>IKKE PERFEKT:</b> iOS 7 bød på en helt ny look på operativsystemet til iPhone, men overgangen har vært langt fra problemfri. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
IKKE PERFEKT: iOS 7 bød på en helt ny look på operativsystemet til iPhone, men overgangen har vært langt fra problemfri. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅSVis mer

Apple innrømmer krasjproblem i iOS 7

Irriterende feil får iPhone til å plutselig starte på nytt.

Har du opplevd at din iPhone har krasjet oftere etter at du oppdaterte til iOS 7? Da er du ikke alene.

Helt siden iOS 7 ble lansert i september i fjor har en rekke brukere meldt om problemer med at iPhone plutselig starter på nytt.

Telefonen krasjer plutselig, og gjennomfører en såkalt myk omstart, som igjen fører til at skjermen blir enten hvit eller svart i en kort stund - før systemet startes opp igjen.

Feilen har blitt omtalt som «the white/black screen of death».

Les også: Flere sliter med iOS 7 - her er de vanligste klagene

Fikses i iOS 7.1?

Etter å ha vært tause i flere måneder, vedkjenner imidlertid Apple problemet. Kanskje skyldes det et kritisk innlegg fra den anerkjente teknobloggeren MG Siegler.

- Vi har en feilretting i en kommende programvareoppdatering for en feil som noen ganger kan føre til hjemskjerm-krasj, sier Apple-talsperson Trudy Muller i en kommentar til Mashable.

Ifølge Mobil.se ligger feilen hos Springboard, programmet som driver hjemskjermen og starter alle apper. Og det fører ikke bare til plutselige omstarter, men også at andre apper avsluttes uten forvarsel.

Problemet synes å oppstå oftere når batterinivået er under 30 prosent.

Når feilrettingen kommer, er uvisst, men mye tyder på at det blir i forbindelse med lanseringen av iOS 7.1, som for øyeblikket er i sin fjerde betaversjon for utviklere.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Slik får du bedre batteritid i iOS 7