Holder man iPhone 4 slik, mister man kjapt signalet.
Holder man iPhone 4 slik, mister man kjapt signalet. Vis mer

Apple innkaller til iPhone 4-pressekonferanse

Blir det tilbakekalling kan det bli svindyrt.

Publisert
Sist oppdatert

Det har vært en storm rundt iPhone 4 på grunn av mottakerproblemene folk har hatt med den nye telefonen.

Forleden dag meddelte vi at nettstedet Consumer Reports hadde utført omfattende tester av den nye telefonen, der de konkluderte med at mottakerproblemene når du dekker til det nederste venstre hjørne med hånda er en feil i maskinvaren; ikke i programvaren.

Apple har nå innkalt til pressekonferanse klokken 19 norsk tid på fredag. Hva innholdet vil være i denne pressekonferansen vites ikke, men to mulige utfall er:

  • "Dette er et softwareproblem" - Apple vil i så fall presentere iOS 4.1 som retter feilen Dette strider dog med konklusjonen i Consumer Reports' testing.
  • "Dette er et hardwareproblem" - Den kan bli tøff for Apple. Hvis de kryper til korset og innrømmer at dette er knyttet til maskinvaren, vil det innebære at produksjonen må stoppes, solgte enheter tilbakekalles og at man sannsynligvis må vente enda lenger på den ettertraktede telefonen. I følge en analyse utført av et amerikansk firma, Bernstein Research, kan en full tilbakekalling koste selskapet svimlende 1,5 millarder dollar, melder nettstedet AppleInsider.

Det er selvsagt flere mulige utfall. Hvis dette er et problem som kan repareres i butikk, vil Apple kunne tilby kundene å få telefonen reparert, som vil være billigere for selskapet. Enkelte peker også på at det å feste en gummistrikk rundt telefonen hjelper, men det er heller tvilsomt om Apple har tenkt til å sende ut millioner av gummistrikker for å fikse dette problemet.

DinSide kommer tilbake med mer fredag kveld.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer