Apple gir gratis omslag til alle iPhone 4-eiere

Apple gir gratis omslag til alle iPhone 4-eiere

Løser problemet med antennemottaket, men det er ikke spesielt for iPhone 4, sier Steve Jobs.

Publisert
Sist oppdatert

Fra og med klokka 19 fredag kveld gav vi deg løpende oppdateringer fra Apple's mye omtalte hastepressekonferanse.

Det var ventet at tema for pressekonferansen var antenneproblemene som er blitt avslørt vedrørende Apples nye flaggskip-mobiltelefon iPhone 4. I kjent stil har Apple imidlertid holdt kortene tett til brystet, men det spekuleres i diverse scenarier.

Les mer om dette i disse sakene:
Tester bekrefter mottakerproblemer på iPhone 4
Apple innkaller til iPhone 4-pressekonferanse

Og det var naturligvis dette som var tema for pressekonferansen, som i hovedtrekk kan oppsummeres slik:

Det er solgt tre millioner iPhone 4-enheter siden lanseringen, og bare 1,7% av disse er blitt returnert. Av henvendelsene til AppleCare har kun 0,55% dreid seg om problemer med antennemottaket. Det hender imidlertid oftere at en samtale blir brutt på iPhone 4 enn på 3GS, men under 1% oftere. Dette kan skyldes at flere bruker omslag/futteral på iPhone 3GS enn på iPhone 4, men dette har Apple ennå ikke kommet helt til bunns i.

At signalet kan droppe når man holder smarttelefonen på en spesiell måte, er ikke unikt for iPhone 4. Apple viste flere videoer der det samme skjer med andre telefoner.

Consumer Report hevder at et omslag vil løse problemet for iPhone 4, og derfor vil Apple gi gratis omslag til alle som kjøper iPhone 4 fram til 30. september. Hvis man ikke er fornøyd med telefonen kan man returnere den uskadd innen 30 dager etter kjøp, og få alle pengene tilbake.

Live-dekning

19:38 Steve Jobs oppsummerer: "Ingen smarttelefoner er perfekte, men iPhone 4 er den beste i verden"

19:37 "We love our customers"

19:36 "iPhone 4 lanseres i 17 nye land 30. juli, inkludert Norge".

19:35 "Hvis du er misfornøyd kan du sende tilbake telefonen uskadet innen tretti dager etter kjøp, og få alle pengene tilbake".

19:30 "Alle som har kjøpt iPhone 4 vil få et futteral gratis. Hvis du har betalt for ett, skal du få tilbake pengene. Dette gjelder fram til 30. september. Dette løser antenne-problemet". Man bestiller fra Apples nettsted.

19:27 Jobs antyder at det kan skyldes at mange som kjøpte 3GS kjøpte futteral samtidig. Ved lanseringen av iPhone 4 var det ikke nok futteraler.

19:26 "Selv om det er svært liten forskjell, ønsker vi å finne ut hvorfor."

19:25 "Selv om vi er overbevist om antennen på iPhone 4 er bedre enn den på 3GS, mister den faktisk signalet oftere enn 3GS. Men mindre enn én gang mer pr hundrede gang, ifølge AT&T, som logger slikt"

19:22 "Da iPhone 3GS ble lansert benyttet 6% av kjøperne seg av angreretten. For iPhone 4 er tallet 1,7%"

19:19 "Av dem som har ringt AppleCare er det kun 0,55% som har klagd på antenneløsningen."

19:18 "Vi visste at du kunne se at signal-markøren ville droppe hvis man holdt telefonen på en spesiell måte. Det er et faktum, telefoner er ikke perfekte. Men tilbakemeldingene så langt viser at iPhone 4 har bedre mottaker enn noe telefon folk har prøvd tidligere."

19:17 Jobs demonstrere hvordan testene blir utført i kamre. Apple har brukt over 100 millioner dollar på dette, sier han.

19:14 "Noen telefoner viser kanskje for godt signal. Vårt valg var å bruke riktig algoritme i utregningen og visningen, og det er på plass i den nye oppdateringen. Du vil fortsatt se et dropp i signalstyrken, men vi har ikke klart å forandre de fysiske lover ennå."

19:11 "De fleste smarttelefoner oppfører seg på nøyaktig samme måte".

19:10 "Du kan få signal-markøren til å droppe også på andre telefoner, Nokia, Motorola, HTC..." Jobs demonstrerer hvordan dette skjer også på andre telefoner, inkludert Samsung Omnia II. Viser videoer.

19:10 "Vi har jobbet rævva av oss de siste 22 dagene for å finne ut hva som er det virkelige problemet, og vi vil i dag fortelle dere hva vi har lært."

19:09 "Vi har solgt 3 millioner iPhone 4. Den har den høyeste andelen fornøyde brukere noensinne hva iPhone angår"

19:09 "Vi er ikke perfekte, men vi vil gjøre alle brukerne våre fornøyde. Det er slik Apple er og skal være"

19:07 Steve Jobs entrer scenen. Sier de fant filmen på YouTube og ville dele den med publikum.

19:04 En humoristisk musikkvideo med en "fanboy" med antenneproblemer ruller over lerretet...

19:00 Pressekonferansen er i ferd med å starte, salen i One Infinite Loop er fullsatt.

Oppfrisk siden for å få med deg de siste oppdateringene.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer