Apple fikser lenke-feilen i iOS 9.3

Retter opp problemet som fikk apper til å henge seg opp og krasje.

<b>NY OPPDATERING:</b> Apple har sluppet en oppdatering til iOS som skal fikse problemer med den forrige iOS-oppdateringen. Foto: KIRSTI ØSTVANG
NY OPPDATERING: Apple har sluppet en oppdatering til iOS som skal fikse problemer med den forrige iOS-oppdateringen. Foto: KIRSTI ØSTVANGVis mer

Får du ikke åpnet lenker i Safari? Da bør du installere den nyeste oppdateringen til iPhone.

Rett før påske slapp Apple en oppdatering til operativsystemet til iPhone og iPad.

iOS 9.3 inneholdt blant annet en ny funksjon som toner ned det blå lyset fra mobilskjermen slik ag du skal sove bedre.

LES OGSÅ: Dette er nytt i iOS 9.3

Fikk ikke åpnet lenker

Men den innehold også en feil som har skapt mye irritasjon for en rekke brukere.

Etter å ha oppdatert til iOS 9.3 opplevde nemlig flere at de plutselig ikke fikk åpnet lenker i apper som Safari, Mail og Meldinger. I stedet for at lenkene åpner seg da man trykket på dem, endte appene opp med å henge seg opp, og i noen tilfeller krasje fullstendig.

Her kommer iOS 9.3.1

INSTALLER NÅ: Gå til Innstillinger > Generelt > Oppdatering for å laste ned og installere denne. Foto: KIRSTI ØSTVANG
INSTALLER NÅ: Gå til Innstillinger > Generelt > Oppdatering for å laste ned og installere denne. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Den nyeste oppdateringen, iOS 9.3.1, tar sikte på å rette opp i dette irriterende problemet. Apple skriver selv at den retter "en feil som førte til at apper ikke svarte når du trykte på koblinger i Safari og andre apper".

Det var ikke mulig for brukerne selv å løse problemet, så oppdateringen fra Apple var helt nødvendig.

Årsaken til feilen lå visstnok i en funksjon kalt Universal Links, som var en nyhet i iOS 9, som gjør det mulig for en utvikler å koble url-er med spesifikke mobilapper, slik at en bruker kan trykke på en lenke og åpne den i nettstedets mobilapp, skriver The Verge.

Forhåpentligvis løser iOS 9.3.1 opp i denne floken. Du kan oppdatere ved å gå til Innstillinger > Generelt > Oppdatering.

LES OGSÅ: Apple lanserer iPhone SE

Stabilt likevel?

Til tross for lenke-feilen, skal iOS 9.3 være den mest stabile versjonen av iOS til nå, hevder analyseselskapet Apteligent, skriver Computerworld.

Gjennomsnittlig krasj-rate de første åtte dagene var på 2,2 prosent, noe som er bedre enn noen av de nåværende Android-versjonene, ifølge Apteligent. Nyeste Android Marshmallow har en krasj-rate på 2,6 prosent.

Apple fikser lenke-feilen i iOS 9.3


LES OGSÅ: Er apper dyrest på iOS eller Android?