Har du kjøpt en billigere iPhone-lader fra noen andre enn Apple? Nå kan du bytte den i en ekte lader mot en billigere penge. Foto: KIRSTI ØSTVANG
Har du kjøpt en billigere iPhone-lader fra noen andre enn Apple? Nå kan du bytte den i en ekte lader mot en billigere penge. Foto: KIRSTI ØSTVANGVis mer

Apple erstatter piratladere til iPhone

Kvinne døde av elektrisk støt mens telefonen stod til lading.

Som smartmobilbruker kan det være kjekt å ha flere ladere enn den som følger med telefonen i esken. Batteriet går fort tom for strøm i løpet av en dag, og mange liker å ha en lader tilgjengelig både hjemme og på jobb. Og på reise trenger man kanskje en ekstra.

Dyre originaler

Apple selger separate usb-baserte iPhone-ladere, men til en pris mange kanskje synes er i høyeste laget for noe som anses å være et lite stykke ekstrautstyr. 149 kroner tar selskapet i sin norske nettbutikk.

Alle som har handlet på nett vet at det finnes langt billigere ladere på eBay og DealExtreme, og er man i utlandet finnes det drøssevis av billige elektronikksjapper som gjør det samme. Hvem kan vel dy seg når prisen er to dollar? Kjøp ti i samme slengen!

Myter om batteri og lading – ikke tro på alt du hører

Døde av elektrisk støt

Eller burde du det? Antagelig ikke. Det kan rett og slett være farlig å kjøpe en billig, falsk lader.

I sommer døde en kinesisk kvinne av elektrisk støt da hun ringte med sin iPhone mens den stod til lading. Syndebukken? En piratkopiert lader. Saken fikk mye oppmerksomhet i pressen, og i kjølvannet av saken har Apple iverksatt et bytteprogram for kunder som har falske iPhone-ladere.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ekte lader til redusert pris

Det vil si at alle som har tredjepartslader kan gå til nærmeste Apple Store eller autoriserte Apple-forhandler og få kjøpe en originallader til en redusert pris. I Norge er det snakk om 79 kroner, ifølge nettsidene til selskapet, hvilket er en rabatt på 70 kroner her til lands.

Det spiller ingen rolle hva slags type lader det er snakk om heller; det kan være fra både seriøse produsenter eller rene piratkopier. Det eneste som kreves er at du tar med din iPhone, iPad eller iPod touch når byttehandelen skal gjøres, samt tredjepartsladeren.

Tilbudet gjelder til og med 18. oktober.

Les også: God grunn til å ikke lade mobilen via PC-en