iPhone 4s lanseres i Norge 28. oktober til samme pris som iPhone 4 koster i dag.
iPhone 4s lanseres i Norge 28. oktober til samme pris som iPhone 4 koster i dag.Vis mer

Apple annonserer iPhone 4s

Raskere, med bedre kamera og omfattende stemmegjenkjenning.

I kveld norsk tid viste Apple frem sin nyvinning, iPhone 4s, som lanseres i Norge 28. oktober.

Vi fulgte selvsagt pressekonferansen live, og vil du se flere detaljer får du det her.

Det er på innsiden iPhone 4s gjør det

Designmessig er den prikk lik iPhone 4, det er altså på innsiden at moroa kommer, for med A5-prosessor er iPhone 4s dobbelt så rask som forgjengeren, og opptil 7 ganger raskere på grafikk. Det siste gjør at den blir enda bedre å spille på.

Kameraet er også oppgradert til 8 megapiksler, og den nye sensoren slipper også inn 73% mer lys, der objektivet har en blenderåpning på f/2,4. Kameraet skal også være svært raskt og kunne ta bilder hvert halve sekund. Videoopptak i full HD er også blant de nye funksjonene.

I tillegg er antenneteknologien oppgradert slik at nedlastinghastigheten kan bli opptil det dobbelte av på iPhone 4. Den er dermed like rask som konkurrentenes toppmodeller. I tillegg fungerer nå mobilen både på GSM-nettet og CDMA-nettet som brukes i USA (tidligere modeller ble solgt separat for disse to).

Imponerende stemmestyring

Mest imponerende er imidlertid den nye funksjonen Siri, som lar deg gjøre svært mye bare ved å bruke stemmen. Du kan spørre Siri om du trenger paraply i dag, om hva klokka er i New York eller om du har noe ledig tid i kalenderen på fredag. Teknologien blir imidlertid kun tilgjengelig på engelsk, fransk og tysk foreløpig, så for oss nordmenn er det selvsagt et lite skår i gleden. Denne teknologien blir for øvrig kun tilgjengelig på iPhone 4s.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Se Siri-videoen hos Apple

Siri, den nye personlige assistenten, kan snakkes til. Alt du gjør er å holde hjemmeknappen nede først. Foto: Engadget, gjengitt med tillatelse.
Siri, den nye personlige assistenten, kan snakkes til. Alt du gjør er å holde hjemmeknappen nede først. Foto: Engadget, gjengitt med tillatelse. Vis mer


Telefonen vil selvsagt kjøre iOS 5, som også blir tilgjengelig 12. oktober for alle iPhone-modeller. Vi har sett på hva som er nytt i iOS 5 tidligere: Sniktitt på iOS 5.

Apple viste også frem et par nye apps de har laget selv. Find my friends lar deg se vennene dine på et kart og dele posisjonen din i en tidsperiode (på samme måte som Glympse), mens Cards lar deg lage postkort på telefonen som sendes med det vanlige postsystemet, på samme måte som Touchnote, dog tilsynelatende litt mer elegant.

Pris

Prisen blir den samme som iPhone 4 koster i dag, men telefonen kommer også i 64GB-versjon.

Merk deg at både iPhone 4 og iPhone 3Gs fortsatt vil være i salg; og at iPhone 4 i USA nå ligger $100 under iPhone 4s. Det kan bety at den vil bli en tusenlapp billigere enn den er i dag.

Ny iPod Nano

iPod Nano får også oppgradert programvare, med støtte for 16 klokker, et forbedret brukergrensesnitt og muligheten til å logge joggeturer etc. I tillegg blir iPod Touch tilgjengelig i hvitt og vil også kjøre iOS 5. Denne modellen starter nå på kr 1490,-.

Apple brukte også mye tid på å vise frem deres nettskytjeneste iCloud, som automatisk sørger for å synkronisere innhold på tvers av dine enheter.

Vil du ha med alle detaljene fra Apples pressekonferanse får du dem her.