iPhone 4S solgte i to-tre millioner færre eksemplarer i foregående kvartal, enn analytikere hadde trodd. Det sendte Apples børsverdi ned. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
iPhone 4S solgte i to-tre millioner færre eksemplarer i foregående kvartal, enn analytikere hadde trodd. Det sendte Apples børsverdi ned. Foto: PÅL JOAKIM OLSENVis mer

Apple: – iPhone-ryktene bremser salget

iPhone 4S selger ikke så bra som analytikerne ventet seg.

Joda. iPhone 4S selger fortsatt svært bra, sammenlignet med alle andre mobiler på markedet. I siste kvartal ble det solgt 26 millioner av dem, men problemet er bare at det var forventet at de skulle selge enda et par-tre millioner mer. Som et resultat av dette har Apple-aksjene sunket i verdi på Wall Street. Dette kan du lese mer om hos Digi.no.

Gir rykter skylden

iPhone 4S har vært på markedet siden i fjor høst, og det er forventet at det ikke vil gå lang tid nå før Apple er klar med en oppgradering. Ryktene har som vanlig gått høyt den siste tiden, og det spekuleres i om det denne gangen er snakk om en vesentlig forbedret telefon. Dette kan ha påvirket etterspørselen etter 4S negativt, tror selskapets finansdirektør Peter Oppenheimer.

– Vi tror det er noen ting som påvirket oss i dette kvartalet. Økonomien i Europa er ikke helt bra, heller ikke i Australia, Brasil og Canada. Dessuten leser vi de samme ryktene og spekulasjonene om en ny iPhone, som dere gjør. Og vi tror det har ført til brems i salget, uttalte han til analyseselskapet Sanford Bernstein.

For øvrig lanserer Apple i dag en stor oppdatering av OSX, operativsystemet til selskapets Mac-datamaskiner. Det kan du lese mer om denne artikkelen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Denne telefonen er en gigantsuksess