APPDATERT: De 22. olympiske vinterleker er snart i gang. Men hvordan kan du følge med fra mobilen? Foto: COLOURBOX/KIRSTI ØSTVANG
APPDATERT: De 22. olympiske vinterleker er snart i gang. Men hvordan kan du følge med fra mobilen? Foto: COLOURBOX/KIRSTI ØSTVANGVis mer

Apper for å følge vinter-OL i Sotsji

Se når øvelsene går, få ferske resultater og snok på Instagram-bildene til utøverne.

På fredag går startskuddet for vinter-OL i Sotsji.

118 norske utøvere har tatt turen til Russland for å kjempe om medaljer i alt fra langrenn og alpin til hockey og curling de neste 14 dagene.

Tradisjonen tro er det laget en drøss med apper spesielt for OL.

Vi har gravd frem en håndfull det kan være verdt å sjekke ut, slik at du får med deg alt som skjer uansett hvor du befinner deg.

Les også: Flappy Bird - verdens mest irriterende spill?

Når går herrestaffetten?

Apper for å følge vinter-OL i Sotsji


Med den offisielle Sochi 2014 Results-appen er det ingen sak å finne ut. Som navnet kanskje antyder er denne laget for å gi deg alle de viktige nyhetene og resultatene.

Du kan sette opp push-varslinger når ditt favorittland eller -utøver vinner medalje, eller når nye resultater er klare i dine favorittøvelser. Du får også oversikt over når de ulike øvelsene finner sted, og du kan lese mer om de ulike idrettene og deltakerne om du ønsker det.

Last ned:
Sochi 2014 Results for iOS (App Store, gratis)
Sochi 2014 Results for Android (Google Play, gratis)
Sochi 2014 Results for Windows Phone (Windows Phone Store, gratis)

Putt det inn i kalenderen

Games 2014 er en annen app som byr på mange av de samme funksjonene som den ovenfor. Her kan du se når de ulike øvelsene går dag for dag, men også få medaljestatistikk og lese mer om de ulike arenaene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det kjekkeste med denne appen er imidlertid at den lar deg sende dine favorittidretter til kalenderen din, slik at du på den måten sørger for at du aldri går glipp av noe.

Last ned:
Sochi 2014 Olympic Winter Games for iOS (App Store, 25 kroner)
Sochi 2014 Olympic Winter Games for Android (Google Play, gratis, 9 kroner for kalenderfunksjonalitet)

Få medaljevarsler

Apper for å følge vinter-OL i Sotsji


Har du ikke så mye tid til å følge med på alle øvelsene under OL, kan appen Medal Alert kanskje være noe for deg. Appen, som er utviklet av IOC, gjør én ting: varsler deg når en medalje deles ut i favoritt-øvelsene dine og til lagene du følger.

Den har innebygd kalender som lister opp hva som skjer fra dag til dag, og du velger selv hvilke varsler du vil og ikke vil ha.

Last ned:
Medal Alert for iPhone (App Store, gratis)
Medal Alert for Android (Google Play, gratis)

Følg med på nett-tv

Årets vinterleker er de første hvor NRK ikke skal sende OL i Norge. TV 2 stakk av med rettighetene, hvilket betyr at dersom du ønsker å se noen av øvelsene på nett-tv, så må du laste ned TV 2 Sumo-appen.

Oppmerksomme sjeler vet kanskje at det kreves et abonnement for å bruke denne, men i forbindelse med OL har TV 2 valgt å gi nye kunder gratis tilgang. Du må riktignok oppgi kredittkortinformasjonene din ved registrering, så bare husk å si opp abonnementet når OL-ilden slukkes den 23. februar, om OL er eneste motivasjon for å benytte tilbudet.

Bare pass på at du ikke bruker hele arbeidsdagen din på det, da!

Last ned:
TV 2 Sumo for iOS (App Store, gratis)
TV 2 Sumo for Android (Google Play, gratis)
TV 2 Sumo for Windows Phone (Windows Phone Store, gratis)

Utøverne på privaten

Apper for å følge vinter-OL i Sotsji


Ikke bare mens de kjemper om gull, men også mellom slagene. Veldig mange OL-deltakere bruker Facebook, Instagram og Twitter, og selv om du fint kan følge dem på hver av disse tjenestene, finnes det (selvsagt) en app som samler alt på ett sted.

Olympic Athletes' Hub lar deg søke opp utøvere, land, disipliner og så videre, og så får du opp en strøm med innlegg du kan bla deg gjennom.

Utøverne er underlagt visse regler for hva de har lov å dele under OL, men det blir sikkert mulig å få et innblikk i deres hverdag mellom konkurransene likevel.

Last ned:
Olympic Athletes' Hub for iPhone (App Store, gratis)
Olympic Athletes' Hub for iPad (App Store, gratis)
Olympic Athletes' Hub for Android (Google Play, gratis)

Les flere mobilsaker på DinSide!