Appene som er mest populære på hjem-skjermen

Instagram-appen på nesten 50 prosent av skjermene.

<strong>POPULÆRE:</strong> Sannsynligheten er stor for at du har noen av disse appene på hjemskjermen din. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
POPULÆRE: Sannsynligheten er stor for at du har noen av disse appene på hjemskjermen din. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvilke apper har du på hjemskjermen din? Nettopp det kan du dele med andre iOS-brukere via appen Homescreen (App Store, gratis).

Og når mange gjør det, kan de som har laget Homescreen lage en liste over hvilke apper som er mest populære å ha på iPhone-hjemskjermen.

Merk dog at du trenger en Twitter-konto for å bruke tjenesten. Det gjør nok at de som har lastet opp bilde av sin hjemskjerm ikke er helt representative, og at spesielt apper relatert til sosiale medier nok vil fremstå mer populære enn de er på tvers av befolkningen.

Instagram mest populær

MEST POPULÆRE: Dette er de mest populære tredjepartsappene å ha på iOS-hjemskjermen, i følge de som bruker appen Homescreen til å dele hjemskjermen sin med andre.
MEST POPULÆRE: Dette er de mest populære tredjepartsappene å ha på iOS-hjemskjermen, i følge de som bruker appen Homescreen til å dele hjemskjermen sin med andre. Vis mer


Dog er listen likefullt interessant. For eksempel må selveste Facebook se seg slått av sin egen tjeneste Instagram med tanke på hvor mange av brukerne som har app-ikonet på hjemskjermen. Hos hele 45% av de som har lastet opp hjemskjermen sin via Homescreen-appen er Instagram-ikonet til stede.

Når det gjelder app-ikoner som er å finne i docken (altså den faste linjen nederst som ikke skrolles med resten av innholdet), er det WhatsApp som er den mest populære appen; også det en tjeneste Facebook kjøpte opp for en svimlende sum tidligere i år.

Merk dog at Apples egne apper ikke er tatt med i oversikten, så hverken telefon, meldinger, Safari, kamera og lignende er med i listen.

Se selv

«Top apps»-siden kan du til en hver tid se hvilke apper som oftest er å finne på folks hjemskjermer.

Det er selvsagt mange kjente å kjære der, som Facebook, Instagram, Twitter, Google Maps, Dropbox, YouTube og den slags, men også noen apper du muligens ikke har hørt om.

For eksempel den svært gode kalenderappen Fantastical, en av våre kamerafavoritter, VSCO Cam og den fiffige e-postappen Mailbox, som vi også har skrevet om tidligere på Dinside.

Vil du bidra med dine favoritter, finner du altså appen her:
Homescreen (App Store, gratis)

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!