Appen som gir Snapchat-lignende effekter

Lur enn venn med MSQRD.

"SELFIES": Med appen MSQRD kan du lage selfies litt utenom det vanlige. Foto: KIRSTI ØSTVANG
"SELFIES": Med appen MSQRD kan du lage selfies litt utenom det vanlige. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppdatert 7. mars 2016: MSQRD er nå tilgjengelig for Android også.

I fjor høst lanserte Snapchat en ny funksjon som gir animerte selfies med en drøss ulike effekter som byttes ut med jevne mellomrom.

Du kan ta bilder og videoer av deg selv som ekorn, med forvrengt ansikt eller som spyr regnbue (vi vet at det ikke høres bra ut - les her for å se hva vi mener).

Folk kan ikke få nok av effektene, og de som ikke har Snapchat oser av misunnelse på hvor morsomt de andre har det. Heldigvis er det mulig å ta lignende selfies uten å bli medlem av et nytt sosialt nettverk.

LES OGSÅ: Kom i gang med Snapchat

Maskerade på mobilen

Appen MSQRD by Masquerade fant nylig veien til «de beste nye appene på App Store», og det skjønner vi godt. Appen lar deg ta selfies med ansiktseffekter, og den gjør det overraskende bra. For å ikke snakke om at det er utrolig lettvint. Du trenger ikke trykke og tilpasse hvor munn, øyne, nese og så videre i ansiktet ditt er, som du må med en del andre lignende apper.

Du åpner bare MSQRD, plasserer deg selv midt i det kvadratiske kamerautsnittet, og så legger den automatisk på en effekt eller maske av alle slags mulige typer.

VELG MASKE: MSQRD har et veldig enkelt brukergrensesnitt. Bare velg hvilken maske du ønsker å ta i bruk. Foto: KIRSTI ØSTVANG
VELG MASKE: MSQRD har et veldig enkelt brukergrensesnitt. Bare velg hvilken maske du ønsker å ta i bruk. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Du kan få dådyrøyne, Minnie Mus-sløyfe, kaninører, dykkermaske og papirpose. Du kan forvandles til Leonardo DiCaprio, Barack Obama, The Joker, en ape, en Minecraft-figur, Eurovision-vinner Conchita Wurst, Donald Trump, Stalin, en isbjørn, Gene Simmons (med sminke) og bæsj-emojien.

TA STILLBILDE ELLER VIDEO: Deretter velger du om du vil ta et stillbilde eller en videosnutt. Foto: KIRSTI ØSTVANG
TA STILLBILDE ELLER VIDEO: Deretter velger du om du vil ta et stillbilde eller en videosnutt. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


LES OGSÅ: Fem fine fotoapper til mobilen

Skremmende bra

I tillegg til å ta stillbilder, kan du også ta opp video av deg selv, og maskene henger godt med når du beveger på hodet eller snakker. Som på Snapchat, kan effektene komme til live ved at du åpner munnen; for eksempel kan du begynne å strigråte. Sjekk demovideoen under:

MSQRD er gratis, men da vi startet appen for første gang, fikk vi spørsmål om vi ønsket å få varsler når det kommer nye effekter. Det er vel ikke helt utenkelig at utviklerne kommer til å ta betalt etter hvert.

Appen er for øvrig kun tilgjengelig for iOS, men en Android-versjon skal være under utvikling.

Oppdatert 7. mars 2016: MSQRD er lansert i betaversjon for Android. Du finner den i Play butikk.

LES OGSÅ: Lag stilige «3D-bilder» med Slide Camera

Flere festlige apper

Hvis du først er i humør til å manipulere selfies, sjekk ut apper som Face Swap Live eller Mixbooth om du ønsker å bytte ansikt med andre.

Vi har også hatt mye moro med CHOMP by Christoph Niemann, som lar deg lagde håndtegnede animasjoner med ditt og barnas ansikter.

Last ned:
MSQRD by Masquerade for iOS (App Store, gratis)
Face Swap Live for iOS (App Store, 9 kroner)
Mixbooth for iOS (App Store, gratis)
Mixbooth for Android (Google Play, gratis)
CHOMP by Christoph Niemann for iOS (App Store, 29 kroner)

LES OGSÅ: 10 kjekke Instagram-triks

SAMLESIDE:
Fotoapper

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer