Angry Birds får nye utfordringer i rommet.
Angry Birds får nye utfordringer i rommet.Vis mer

Angry Birds Space tar av i rakettfart

Nye utfordringer når sinte fugler og grønne griser treffes i rommet.

Blir dette det store påskespillet i de tusen smarttelefoner? Skal vi tro (i skrivende stund) nær 50.000 femstjerners-stemmer til gratisversjonen på Google Play så ligger Rovios nyskapning godt an. Det ble lansert 22. mars, og allerede nå ligger spillet på topp over de mest nedlastede fra App Store. Appen ligger også på topp i inntjening i øyeblikket.

Pass deg for falske Android-apper

I rommet på alle plattformer

Angry Birds er allerede tidenes mest populære mobilspill. Og forrige uke lanserte finske Rovio et nytt spill med pippipene i fokus: Angry Birds Space. I følge PCmag.com skjedde dette etter en av de mest omfattende markedsføringskampanjene til dato for et mobilspill. Et av stuntene involverte til og med en videosnutt filmet på den internasjonale romstasjonen, der ingeniør Don Petitt demonstrerer noen av utfordringene med griser, egg og fugler i rommet.

Se filmen her:

Live fornøyelser: Finland får eget Angry-Bird-land

Noen av utfordringene

Sammenlignet med de tidligere utgavene er logikken ved bevegelse endret. Gravitasjon rundt elementer i romutgaven påvirker fuglenes flygebane, og spillet fremstår derfor ganske annerledes enn de tidligere versjonene. Er man lei de vanlige sinte fuglene, kan romutgaven likevel fenge på grunn av at det gir nye utfordringer, selv om figurene for det meste fremstår som kjente. Dog med noen nye vrier. For eksempel er den gule erstattet av en lilla "fetter" som tar av i rakettfart når du gir den et trykk. En ny fugl i flokken er den firkantete isfuglen som dypfryser det den måtte treffe.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Angry Birds Space i App Store (7 kroner, 21 for HD-versjonen)
Angry Birds Space i Google Play (Gratis)
Angry Birds Space Premium i Google Play (6 kroner)

Også tilgjengelig på MAC og PC, mer info her. Rovio jobber i tillegg med en Windows Phone 7-versjon, som ennå ikke har noen utgivelsesdato.

TEST: Nye iPad (iPad 3)