I Angry Birds Rio må du redde de fangede fuglene. Foto: Pål Joakim Olsen
I Angry Birds Rio må du redde de fangede fuglene. Foto: Pål Joakim OlsenVis mer

Angry Birds Rio lansert

Fortsatt mye moro for seks kroner.

Det finnes overraskende mange i min omgangskrets som har spilt Angry Birds til det vanvittige - tre stjerner på alt, alle gullegg og full pakke.

Mens de finske utviklerne i Rovio støtt og stadig har lansert spesialversjoner av det populære fuglespillet, er det først i Angry Birds Rio vi snakker om en sann oppfølger.

Og – ikke bare har selskapet lansert brettspill, kosedyr etc. fra Angry Birds-universet; spillet er også knyttet til promoteringen av animasjonsfilmen Rio, som har USA-premiére 15. april.

Ved lansering er to episoder med til sammen 60 brett klare, men skjermen for å velge brett avslører at det vil komme langt flere episoder utover i 2011, med oppdateringer i mai, juli, oktober og november.

 Foto: Pål Joakim Olsen
Foto: Pål Joakim Olsen Vis mer


I den første verdenen er målet å knuse burene til fangede fugler, mens du i jungelepisoden er nødt til å dunke ned apekatter fra palmene.

 Foto: Pål Joakim Olsen
Foto: Pål Joakim Olsen Vis mer


Som før er spillmekanikken såre enkel – du skal skyte små fugler med en sprettert og prøve å treffe så strategisk som mulig for å velte konstruksjonen der målene dine er plassert. Etter å ha spilt oss igjennom den første verdenen og noen brett inn i nummer to, har vi fortsatt ikke sett noen nye fugler, men visse nye elemenenter er introdusert, som trampoliner og lamper som begynner å svinge om du treffer dem.

Artikkelen fortsetter under annonsen

 Foto: Pål Joakim Olsen
Foto: Pål Joakim Olsen Vis mer


På iOS er Rio også Game Center-kompatibelt, slik at du kan sammenligne poengene dine med kompiser.

Angry Birds-fans vet med andre ord hva de får her – for seks kroner får du noen timers underholdning (spesielt hvis du skal ha tre stjerner på alt), og har du iPad, finnes det også en iPad-versjon til 17 kroner som ble lansert i dag.

 Foto: Pål Joakim Olsen
Foto: Pål Joakim Olsen Vis mer


Lenker:
Angry Birds Rio HD (iPad, 17 kroner)
Angry Birds Rio (iPhone/iPod Touch, 6 kroner)

Vi har fortsatt ikke sett noe til en Android-versjon, som skal lanseres eksklusivt på Amazon App Store, men Amazon ser ikke ut til å ha åpnet dørene i skrivende stund.

OPPDATERT 08.55:
Amazon App Store er nå åpnet og tilbyr Angry Birds Rio gratis i 24 timer. Dessverre er det ikke mulig for oss nordmenn å laste ned noe fra Amazon foreløpig:

Angry Birds Rio lansert


PS! Hvis du er glad i fuglespill, har vi også fått blitt litt glade i Tiny Wings om dagen.