Her er Angry Birds avfotografert på iPhone. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Her er Angry Birds avfotografert på iPhone. Foto: Bjørn Eirik LoftåsVis mer

Angry Birds klar for Android - helt gratis

Mens iPhone-brukere fortsatt må betale.

Etter en lang betafase er endelig det avhengighetsskapende mobilspillet Angry Birds klar for Android-telefoner. Og i motsetning til andre plattformer, gir det finske utviklerselskapet Rovio spillet bort gratis til deg som har en Android-telefon.

- Vi gjør dette for at så mange som mulig får spille Angry Birds, sier Rovio i en pressemelding fra selskapet. Som kjent fungerer ikke applikasjonsbutikken Android Markets' betalingsløsning i alle land ennå.

Les også: Er dette det beste spillet siden Angry Birds?

Reklame

Det er imidlertid en bitteliten hake. Android-versjonen inneholder noe reklame.

Ifølge Rovio vil en fremtidig utgave for Android inkludere muligheten til å betale for spillet, slik at man blir kvitt reklamen. Særlig kostbart blir det neppe. iPhone-versjonen uten reklame koster for eksempel 6 kroner.

Her ser du en liten gjennomgang av hvordan spillet er fungerer:


Dette trenger du

For å laste ned og installere spillet trenger du en annengenerasjon eller nyere Android-telefon, med 1.6 eller nyere versjon av operativsystemet installert.

Selve nedlastingen finner du på denne siden.

OPPDATERT: Flere lesere melder om at det er så stor pågang for å få lastet ned Android-versjonen, at det til tider er problemer med å få lastet det ned. Hvis du opplever det samme, kan det være smart å vente litt til den største pågangen roer seg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Spillet finnes forøvrig i versjoner for Nokia (Symbian) og Palm, foruten iPhone.

Les også:
Norge får hele Android Market
Den beste Android-applikasjonen?