Android vs. iPhone vs. Windows Phone

Hva er egentlig forskjellen mellom de tre største operativsystemene?

AVANSERT: Vi kjøpte flere mobiler før, men nå kjøper vi til gjengjeld dyrere mobiler, som er mer avanserte, og varer lenger. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
AVANSERT: Vi kjøpte flere mobiler før, men nå kjøper vi til gjengjeld dyrere mobiler, som er mer avanserte, og varer lenger. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mobile operativsystemer har blitt hellig grunn. Under så og si hver eneste artikkel som tar opp temaet vil du se en bitter krangel mellom de som sverger til iOS (iPhone) og de som elsker Android. Kanskje med et innslag fra en og annen Windows Phone-bruker.

Disse mobilene burde du ønske deg til jul – eller gi bort i gave

Trådene ender ofte opp med en krangel om hvorvidt de andre egentlig har prøvd alle de forskjellige systemene. Noe ikke alle muligheten til, naturlig nok.

Men det har altså vi.

Derfor vil vi gjerne vise dere hvordan Android, iOS og Windows Phone faktisk fungerer og ser ut. Vi skal ikke gå dypt inn i de ulike systemene, og heller ikke kåre noen vinner, men vise det viktigste som folk flest først vil legge merke til.

Vi bruker i denne artikkelen en Google Nexus 4 med standard Android 4.2 (merk deg at fabrikanter ofte lager sine egne Android-versjoner som kan se ganske annerledes ut), en iPhone 5 med iOS 6 og en HTC Windows Phone 8X med Windows Phone 8.

Først bør du se videoen øverst i artikkelen. Der går vi gjennom låsskjerm, hjemskjerm og multitasking på de tre systemene.

Og nedenfor tar vi for oss andre viktige aspekter.

(NB: Pinlig nok sliter mobil- og nettbrett-versjonen av DinSide.no med å få med seg alle videoer. Denne artikkelen, som skal ha fem videoer, kan derfor se rar ut om du ikke leser den på en datamaskin.)

Les også: Slik får du orden på Windows Phone-hjemskjermen din

Varsler og e-post

Hvordan løser iOS, Android og Windows Phone for eksempel en ny e-post? Og har alle et sted hvor alle varslene blir samlet?

Ringe, kamera og kart

Hvordan går man frem for å ringe en kontakt? Og hvordan ser kamera- og kart-appene ut på Windows Phone, Android og iOS?

Slik gjør du Android-telefonen din "ny" – bytte hjemskjerm, skaff moduler, last ned ringetoner

Nettleser og sosiale medier

Hvordan ser nettleseren ut i iOS, Windows Phone og Android? Og har alle innebygde funksjoner for sosiale medier?

App-butikk og visuelt uttrykk

Hvor finner man nye apper til Android, iOS og Windows Phone? Og hvordan vil Google, Apple og Microsoft at apper og standardfunksjoner ser ut?

iPhone brukerne er mest fornøyd, ifølge norsk undersøkelse