Huawei Titan U8800 Foto: Huawei
Huawei Titan U8800 Foto: HuaweiVis mer

Android-toppmodell til lavpris

Huawei tar opp kampen mot de etablerte med aggressiv prising.

Den kinesiske mobilprodusenten Huawei er kanskje ikke like kjente i Norge som Samsung, Nokia og Apple, men satser på å bli det, først og fremst ved å være svært aggressiv på pris. Nå lanserer de toppmodellen Huawei Titan U8800, en smarttelefon som retter seg til avanserte brukere i iPhone 4- og HTC Desire-segmentet.

Prisen er veiledende 2690 kroner, sett opp mot spesifikasjonene alene ser det mer ut som en telefon i området rundt 4000 kroner - men det er på papiret.

Rettet mot toppsegmentet

Telefonen har en 3,8-tommers berøringsskjerm og bruker operativsystemet Android 2.2 - siste versjon av Googles meget omtalte og populære mobilsystem. U8000 har GPS, støtte for Flash-videoer, og 5-megapikselskameraet har LED-blits og kan filme i HD (720P).

Den støtter videre trådløst nettverk (b/g/n), HSPA høyhastighets mobilsurfing og er utstyrt med programvare for visning av Office-dokumenter, synkronisering med Exchange-servere og andre funksjoner som er viktige for avansert mobilbruk.

Tor Slørdal er salgssjef hos Huawei Norge.
Tor Slørdal er salgssjef hos Huawei Norge. Vis mer


- Nå går vi for alvor inn i toppsegmentet hva gjelder smarttelefoner. Titan U8800 er en stilfull og avansert multitouch telefon som konkurrerer med de aller beste bortsett fra på pris. Der er vi, og skal vi være helt overlegne, forteller Tor Slørdal, salgssjef i Huawei Norge.

Ikke helt ny

Et raskt søk på nettet avslører imidlertid at modellen ble lansert i Det Store Utland allerede for ett år siden, den gang en eldre versjon av Android, riktig nok.

Artikkelen fortsetter under annonsen

DinSide Data har uansett blitt lovet et eksemplar til testbenken. Det blir spennende å se hvordan en ett år gammel telefon kan måle seg mot modeller fra konkurrentene Huawei tar høyde for å konkurrere mot i toppsegmentet.

Les også: