BIG Launcher gjør Android mer vennlig for svaksynte.
BIG Launcher gjør Android mer vennlig for svaksynte.Vis mer

Android-telefon og dårlig syn?

Launcheren bestefar vil elske.

Det finnes telefonprodusenter som har eldre og svaksynte som primær målgruppe, som for eksempel Doro. Selskapets siste telefon scoret en femmer på vår terning fordi den var så god på det den var tenkt til – lett å trykke på, lett å lese og med høy lyd og SOS-funksjonalitet.

Les testen: Doro PhoneEasy 615

Men –  man ta til takke med en relativt enkel telefon om man ikke har nubbsjans til å lese teksten på dagens smarttelefoner?

Nei, selvsagt ikke.

Android-telefon og dårlig syn?


Android blir bestefarvennlig

Vi får en viss hvorfor har ingen tenkt på dette før-følelse når vi prøver BIG Launcher. Dette er en app som erstatter den såkalte launcheren på telefonen din, eller programmet som sørger for å gi deg et skrivebord med ikoner for å si det litt mer folkelig (og mer til, men la oss holde det enkelt).

Her er hele konseptet at alt skal være lett å lese. Hjemmeskjermen består av dato/klokke + ikoner for meldinger, ringing, kamera, galleri, applikasjoner og en egen SOS-knapp. Denne kan du skreddersy i oppsettet slik at den enten ringer eller sender melding når du trykker på den. Videre kan telefonen automatisk sende med GPS-koordinatene når SOS-knappen trykkes, du kan velge hvor lang tid det skal ta mellom trykk og oppringing/SMS etc, slik at det eventuelt er mulig å angre seg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Alle undermenyer er også enkle og lettleste. Listen over kontakter viser de nyligst brukte på topp, og det samme gjelder listen over apps.

Android-telefon og dårlig syn?


Litt dumt er det at man ikke selv får velge hvor mange ruter som skal være tilgjengelig; ei heller hvilke snarveier som skal ligge der, men kanskje er utvalget og størrelsen allikevel perfekt for mange brukere.

For å bruke appen, laster du den først ned og starter den. Derfra kan du angi SOS-telefonnummer etc i innstillingene. Når du trykker på hjem-knappen får du så spørsmål om hvilken launcher du vil starte. Velg BIG Launcher. Er du fornøyd, huker du av krysset om å bruke som standard neste gang.

BIG Launcher (Android Market, kr 8,-)