<strong>VANLIG:</strong> Å bruke mobilen mens du sitter på do er nå helt vanlig, både blant nordmenn og amerikanere.  Foto: Colourbox
VANLIG: Å bruke mobilen mens du sitter på do er nå helt vanlig, både blant nordmenn og amerikanere. Foto: Colourbox Vis mer

Android størst på do

Tre av fire bruker mobilen på do, og Apple-folket er mest hygenisk.

Publisert
Sist oppdatert

Denne uken ringte en kamerat og ba meg sjekke noe på PC-en.

– Har du ikke PC selv? spurte jeg.

– Joda, men jeg sitter på do, svarte han.

Han er ikke alene. Ifølge rapporten "IT on the toilet" bruker nå tre av fire amerikanere mobilen regelmessig mens de gjør sitt fornødne.

Høy strømregning? Snart kan du tisse den lavere!

Gjør det meste

Det er PR-byrået 11mark som har fått utført undersøkelsen blant 1.000 amerikanere. Tre av fire prater, skriver tekstmeldinger, sender eposter og surfer på do, ifølge resultatene.

En undersøkelse fra Telenor i fjor vår viste at fire av ti nordmenn også bruker mobilen på toalettet. Og tall fra tjenesten Plaxo viser at 19 prosent av deres brukere har opplevd å miste telefonen ned i doskåla.

Hvor ofte bruker du mobilen på do? (Avsluttet)
Ofte(34%) 492
Hver gang(26%) 378
Aldri(17%) 246
Av og til (14%) 196
Sjeldent(9%) 132
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.

Dette gjør amerikanerne på do, i tillegg til det åpenbare:

  • 67 prosent har lest tekstmeldinger
  • 63 prosent har svart på telefonsamtaler
  • 41 prosent har ringt andre
  • 37 prosent har surfet på nettet

Kvinner mest aktive

76 prosent av kvinner gjør noe av dette, mens det blant menn er to prosent færre som føler behovet for å trykke på mobilen mens de trykker.

Samtidig føler menn et større behov for å ha telefonen med seg når de går på do: 30 prosent av menn må ha den med, mot 20 prosent blant kvinnene.

Menn er også mest ivrige på å jobbe mens kroppen gjør sin jobb: 20 prosent av amerikanske menn har hatt jobbrelaterte samtaler på do, mot 13 prosent av kvinnene.

Nå kan du spille Wordfeud på Windows Phone 7 (på do, for eksempel)

Android-folket leder

Det er også store forskjeller mellom de ulike mobilene.

<strong>PÅ DO:</strong> Android-telefoner som Samsung Galaxy Nexus blir brukt mest på do av amerikanere.  Foto: Samsung
PÅ DO: Android-telefoner som Samsung Galaxy Nexus blir brukt mest på do av amerikanere. Foto: Samsung Vis mer

De ivrigste dotrykkerne er Android-brukere, hvor 87 prosent på et tidspunkt har brukt mobilen på do. Blackberry-folket kommer på andreplass med 84 prosent, og nederst ligger iPhone-skaren med 77 prosent. iPhone-brukere er også minst ivrige på å ta telefonen når den ringer mens kroppen bringer.

Og om det skulle være noen tvil: Det er de unge som er mest aktive på do-mobil-fronten. 91 prosent av "generasjon Y" (født rundt 1980 til 1990) bruker den regelmessig på det private rommet, og hele 16 prosent i denne generasjonen har faktisk kjøpt varer på nettet fra dosetet.

– Dette bekrefter det vi alle vet: Det siste private stedet er ikke lenger privat, sier Nicale Burdette i 11mark i en pressemelding.

Her er mobilen du kan ha liggende på do i 15 år uten å lade

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer