Dette er Galaxy Nexus; den foreløpig siste Nexus-telefonen. Nå tilsier ryktene at det kan komme langt flere.
Dette er Galaxy Nexus; den foreløpig siste Nexus-telefonen. Nå tilsier ryktene at det kan komme langt flere.Vis mer

Android med flere Nexus-telefoner?

Google ryktes nå å åpne for at flere produsenter kan lage Nexus-telefoner.

Nexus er modellbetegnelsen Google bruker på sine "offisielle" Android-telefoner. Den første Nexus-telefonen, Nexus One, ble laget av HTC. Dernest var det Samsung som stod for de to neste i Nexus S og fjorårets Galaxy Nexus.

Det som først og fremst er fordelen med å kjøpe en Nexus-telefon, er at denne kjører en urørt versjon av Android (såkalt "vanilla") der produsenten ikke har lagt på noe ekstra funksjonalitet eller eget brukergrensesnitt på toppen.

Dermed er det duket for at du kan få oppdateringer til nye Android-versjoner så fort de er sluppet, mens andre telefoner må vente til produsenten/operatøren har fått oppdatert sin kode på toppen. Dette gjør de med forskjellig takt, og selv om du har blåst av 4000 kroner på en toppmodell, kan den siste oppdateringen la vente på seg eller kanskje ikke komme i det hele tatt.

LG med neste Nexus

I følge ryktene er det LG som kommer til å stå for den neste Nexus-telefonen, og den vil bli annonsert i slutten av denne måneden.

Vel så interessant er ryktene om at Google nå vil åpne for at flere produsenter kan lage Nexus-brandede telefoner. Betingelsen er at de oppfyller et minstekrav maskinvaremessig, samt at de kjører en ren Android-utgave slik at de kan oppdateres raskt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Android 4.2?

I følge Android and me vil også versjon 4.2 av Android inneholde muligheten for å velge brukergrensesnitt, slik at man selv kan velge om man vil kjøre Googles rene variant, eller en tilpasset utgave fra produsenten. I tillegg skal 4.2-oppdateringen være fokusert på strømforbruk, noe de fleste vil hilse hjertelig velkommen, tror vi.

Google har lenge fått kritikk for fragmenteringen av Android, der det finnes mange versjoner av operativsystemet å forholde seg til for utviklere, og kanskje vil et slik grep gjøre at en større andel av Android-telefonene vil kjøre siste versjon av operativsystemet.

Vi følger selvsagt med.