<strong>GODT GJEMT:</strong> Den lille brune pila trykkes på én gang, og deretter på kameraknappen, og vips, så er bildet tatt. Foto: Pål Joakim Olsen
GODT GJEMT: Den lille brune pila trykkes på én gang, og deretter på kameraknappen, og vips, så er bildet tatt. Foto: Pål Joakim OlsenVis mer

Android-kameraet som alltid er tilgjengelig

Du trenger ikke lete etter kameraikonet – Top Cam er alltid klart til dyst.

Noen ganger skjer det uforutsette ting, og skal du knipse bilde av det, kan tideler være avgjørende.

Og tideler, ja til og med sekunder, tar det brått når du må hoppe ut av facebooksoftingen (det er visst det kidsa kaller det), finne frem til kameraikonet og vente på at kameraapplikasjonen skal laste.

Top Cam er laget for å minimere tiden det tar fra du har lyst til å ta bilde til bildet er tatt. Derfor er appen laget slik at et bittelite ikon legger seg på toppen av alt det andre du driver med til enhver tid; uavhengig om det er å skrive SMS, lese DinSide eller spille Cut the rope.

Les også: Fem fine fotoapper for Android

Tar bilder der og da

Når du trykker på ikonet, dukker to knapper opp; én for å lukke programmet og én for å ta bilde. Appen åpner ikke noe kameraapplikasjon, men tar bare bildet der og da – du får dermed ikke siktet skikkelig, men igjen – hensikten er å korte ned tiden til bildet er tatt.

Med andre ord er også Top Cam velegnet som spionkamera, der du uskyldig sitter og leser epost mens du knipser i vei.

Vel å merke dersom du har betalversjonen, for på den kan du slå av lukkerlyden som du må innfinne deg med på gratisversjonen. I tillegg har bildene begrenset oppløsning.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bildene legger seg for øvrig i en egen bildemappe og er derfor adskilt fra bildene du tar med den vanlige kameraapplikasjonen.

Lenker:
Top Cam (Android Market, kr 15,-)
Top Cam Free (Android Market, gratis)