Android i iPhone-drakt

Hjemmeskjermen er nesten skremmende lik.

Hjemmeskjermene på Android og iPhone er ganske ulike.

Der Android byr på utallige widgets og muligheten til å ha programmer installert selv om de ikke ligger på hjemmeskjermen, er tilnærmingen en annen på iPhone.

Der vises alle programmer på hjemmeskjermen i en 4x5-matrise. Ikonene flytter på seg og gjør plass når du flytter ett av dem, du lager mapper ved å dra to over hverandre og kan avinstallere applikasjoner ved å holde fingeren nede og deretter krysse dem vekk.

30 iPhone-triks du bør vite om

Farlig lik iPhone

Foretrekker du iPhone-utgaven, kommer du farlig nær ved å installere Android-appen Espier launcher. Dette er en såkalt launcher ("alternativ hjemmeskjerm") som du kan bytte ut med den som følger med telefonen. Når du har installert appen og trykker på hjem-knappen, blir du spurt om hvilken launcher du har lyst til å bruke.

Andre eksempler er BIG Launcher (for svaksynte) og LauncherPro.

Velger du Espier får du et utseende som i aller høyeste grad minner om iOS. Mange av ikonene er nærmest blåkopier, du får den samme funksjonaliteten når det gjelder å flytte, opprette mapper og slette programmer, og til og med spotlight-søket er gjenskapt på ganske troverdig vis, selv om nettreffene vises før kontakter, apps etc.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Borte er app-skuffen, så alle apps blir liggende på hjemmeskjermen. Ja, du får til og med standardbakgrunnen som brukes på iPhone før du eventuelt bytter den til noe annet. Sveiper du oppover i bildet, tilsvarer det å dobbelttrykke på hjem-knappen i iOS; altså ved at du får se kjørende applikasjoner nederst på skjermen. Sveiper du dem til venstre, finner du kontrollere for wifi av/på etc.

Espier Launcher er gratis å laste ned fra Android Market og krever en Android-telefon med versjon 2.1 eller høyere (noe de aller fleste har):

Espier Launcher (Android Market, gratis)