Sliter du med å spille enkelte filtyper? MX Video Player er en videospiller for Android med svært god filstøtte.
Sliter du med å spille enkelte filtyper? MX Video Player er en videospiller for Android med svært god filstøtte.Vis mer

Android-app som spiller det meste

Dårlig formatstøtte på Android-telefonen? Denne appen gjør alt så meget bedre.

Hver gang vi tester en Android-telefon, er det et lite spenningsmoment hvorvidt telefonen har god eller dårlig videostøtte rett ut av boksen.

Her varierer testresultatene veldig, der enkelte telefoner tygger unna det meste av det vi kaster mot den, mens andre bare klarer å vise en liten håndfull av de rundt 30 filene i vår hjemmesnekrede testsuite.

Etter hvert har det imidlertid kommet videospillere som støtter langt flere formater, og som dermed kan gjøre en hver Android-telefon til en skikkelig multimediespiller. Vel å merke dersom den har kraft nok – enkelte filformater (og -oppløsninger) krever sin maskinvare skal det gå flytende.

Les også: Fem fine musikkspillere til Android

MX Video Player er en lett, men funksjonsrik videospiller for Android som takler de fleste filformater, inkludert .divx, .xvid, .avi og .mkv. Den støtter også dekoding med flere prosessorkjerner og har skreddersydde kodeker avhengig av prosessortype på telefonen.

Android-app som spiller det meste


Støtten for undertekster er også god (flere språk pr film er mulig), og i utlistingen av videofiler vises det et merke på filer som har en tilhørende undertekstfil. For øvrig husker spilleren hvor du var sist slik at du slipper å spole frem, og filer som nylig er blitt lagt til i biblioteket er også markert med en "ny"-etikett.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er også lett å justere lysstyrke og volum mens du ser film, som du enkelt gjør ved å dra fingeren opp eller ned på henholdsvis venstre/høyre side av skjermen. I tillegg finnes det småting som muligheten for å se klokka og gjenstående batterilevetid.

Lenker:
MX Video Player (Android Market, gratis med annonser)
MX Video Player Pro (Android Market, kr 32,-)