Langt flere vil kunne «spise» neste store Android-versjon, om vi skal tro de nyeste ryktene.
Langt flere vil kunne «spise» neste store Android-versjon, om vi skal tro de nyeste ryktene.Vis mer

– Android 5.0 kommer i oktober

Neste store versjon av Android kan slippes til høsten.

Mange håpet at Google ville avduke Android 5.0, også kjent som Key Lime Pie, på Google I/O-konferansen i forrige måned, men selskapet nevnte den ikke med ett eneste ord.

Nå kan vi ha fått et lanseringstidspunkt likevel. Ifølge nettstedet VR-Zone skal oppfølgeren til Jelly Bean være klar i oktober.

Det er for øvrig samme tidspunkt som Android fyller fem år. Hovedkonkurrenten Apple har planer om å slippe neste versjon av iOS, iOS 7, til høsten, dermed kan det være duket for en skikkelig mobilkrig over sommeren.

Se hvordan Apples nye iOS 7 blir

Tilpasset eldre telefoner

Som om det ikke var nok, skal Android 5.0-oppdateringen være tilpasset eldre enheter også.

Ifølge kildene til VR-Zone kommer Android 5.0 til å kunne kjøre fint på enheter selv med enkeltkjerneprosessorer og bare 512 MB RAM. Det vil kunne bety at langt flere får tilgang til den nye versjonen sammenlignet med hvordan det har vært med tidligere Android-oppdateringer.

Android 4.2 kom for eksempel ut i slutten av fjoråret, men fremdeles er det bare rundt 4 prosent av Android-brukerne som har denne versjonen.

Slippes med Nexus 5?

Man antar at Key Lime Pie slippes i forbindelse med lanseringen av Motorolas X Phone og/eller en Nexus 5.

Det har også vært snakk om at Google skal slippe en mindre oppdatering i form av Android 4.3 Jelly Bean før versjon 5.0 er klar, men heller ikke denne har sett dagens lys ennå.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Google har ikke kommentert saken.

Les flere saker om Android