FaceTime-trøbbel for Apple

Alvorlig FaceTime-svakhet gjorde at andre kunne lytte til iPhonen din

Apple deaktiverer gruppesamtaler i FaceTime.

SIKKERHETSBRIST: Apple har deaktivert gruppesamtaler i FaceTime etter rapportene om et alvorlig sikkerhetshull. Foto: Apple
SIKKERHETSBRIST: Apple har deaktivert gruppesamtaler i FaceTime etter rapportene om et alvorlig sikkerhetshull. Foto: Apple Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nettstedet 9to5Mac skriver at det er mulig for personer å lytte til mikrofonen på en iPhone før mottakeren i det hele tatt har besvart anropet. Apple bekrefter funnene og sier følgende i en uttalelse til The Verge:

- Vi er klar over problemet og har identifisert en løsning som vi vil lansere i en programvareoppdatering senere denne uken.

Problemet skjer når du starter opp en FaceTime Video-samtale fra telefon-appen. Før mottakeren svarer, kan du sveipe opp for å legge til nummeret ditt til samtalen, og det er her svakheten dukker opp. FaceTime tror at det er en aktiv konferansesamtale og begynner å sende lyd fra mikrofonen til mottakeren.

Det som verre er, er at hvis personen som ringes opp trykker på strøm- eller volum-knappen for å ignorere samtalen, vil iPhonen sende både lyd og video uten at personen er klar over det.

Deaktiveres helt

I kjølvannet av dette har Apple valgt å deaktivere gruppesamtaler i FaceTime til problemet er løst, noe som ikke vil skje før «senere denne uken». Ettersom Apple selv har deaktivert funksjonaliteten, betyr at det ikke er mulig å utnytte svakheten.

Uansett kan det være verdt å deaktivere FaceTime på iPaden, iPhonen og Mac-en din til problemet er løst helt. I iOS gjør du dette under FaceTime i innstillingene, mens du på Mac må åpne FaceTime-appen, trykke på innstillinger og velg logg av.

Her deaktiverer du FaceTime i macOS.
Her deaktiverer du FaceTime i macOS. Vis mer

Etter flere utsettelser ble gruppesamtaler i FaceTime lansert sammen med iOS 12.1 på tampen av oktober i fjor, og det er dårlig nytt for Apple at en så alvorlig feil dukker opp så kort tid etter lanseringen.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!