Altibox lanserer ny mobiltjeneste

Lar deg ringe til samme pris som hjemme, uansett hvor du befinner deg. Men er det egentlig så billig?

Altibox Loop gjør det mulig å ta med fasttelefonen sin når man er på reise, i form av en app.
Altibox Loop gjør det mulig å ta med fasttelefonen sin når man er på reise, i form av en app. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fiberselskapet Altibox lanserer i dag en ny mobiltelefonitjeneste kalt Altibox Loop. Dette er en app som kan lastes ned til smarttelefonen (Apple eller Android), og som kan begrense mobilutgiftene til kundene betraktelig, skriver selskapet i en pressemelding.

Det skyldes at appen lar deg ringe til hvilket som helst mobil- eller fastnummer, via Internett, istedenfor via GSM-nettet.

Og det koster det samme å ringe, enten du befinner deg i Norge eller Taiwan - bare du har tilgang til trådløst nett. Og det er her de store besparelsene kan ligge, mener Altibox.

Les også: TEST: Altibox Chill på iPad

Krever hjemmetelefon

For å benytte deg av løsningen må du imidlertid være både Altibox-kunde, og abonnere på tjenesten Altibox Hjemmetelefon. Dette er en fasttelefonitjeneste som blant annet lar deg ringe gratis til andre fasttelefonnumre i Norden. Deretter vil fasttelefonen og appen fungere som hånd i hanske.

Du tar i praksis fasttelefonen med deg. Og ringer noen til deg få fastnummeret, ringer også appen på mobilen.

Hans Bjarne Solheim i Altibox.
Hans Bjarne Solheim i Altibox. Vis mer


− Med denne tjenesten trenger du ikke lenger uroe deg for høye telefonregninger når du ønsker å fortelle de hjemme hvor godt du har det på ferie i utlandet, sier Hans Bjarne Solheim, produktdirektør i Altibox.

Les også: Altibox med musikkstreaming i stua

Men er det egentlig så billig?

Vi har undersøkt litt rundt tjenesten, og fant blant annet at Altibox Hjemmetelefon koster 140 kroner måneden. Kostnader knyttet til bruk kommer i tillegg. Hvis du ønsker faktura på papir, koster det dessuten ytterligere 50 kroner i måneden.

Hvor mye det koster å ringe, varierer stort. Det er for eksempel billigere å ringe til abonnenter med Telenor Mobil enn Netcom, og ringer du for eksempel til Chess- og One Call-kunder, koster det 1,93 kroner pr minutt, i tillegg til en oppstartsavgift på 59 øre. Det er med andre ord vesentlig dyrere enn for de billigste mobilabonnementene.

Men ringer du mye til og fra utlandet, og stort sett til fasttelefoner, kan absolutt denne løsningen være billigere å bruke enn å ringe fra mobilen via GSM-nettet. Integrasjonen med fasttelefonen vil nok også kunne oppleves som en fordel ved tjenesten, vel og merke hvis du er Altibox-kunder og er blant dem som fortsatt har fasttelefon.

Og det finnes alternativer

Telefonsamtaler via Internett er imidlertid slett ingen ny oppfinnelse, verken fra mobiltelefonen eller andre enheter. Skype er den mest populære tjenesten som fungerer uavhengig av operatører, og som lar deg ringe til både fast- og mobiltelefoner, både fra PC-er, nettbrett, smartmobiler og nyere smart-TV-er.

Skype lar deg også ringe til fast- og mobiltelefoner til lave priser.
Skype lar deg også ringe til fast- og mobiltelefoner til lave priser. Vis mer


Befinner du deg i utlandet og ringer hjem til Norge, koster Skype 17,1 øre pr minutt til fasttelefoner, og 1,61 øre pr minutt til mobiler. I tillegg kommer 79,40 øre i oppkoblingsavgift.

Her har du dessuten mulighet å sende og motta SMS, samt føre gratis samtaler både med og uten video, med andre Skype-brukere.

Viber er en annen populær gratistjeneste for telefoni over Internett via mobilen.

Du finner mer informasjon om Altibox Loop her.

Flere ferske mobilnyheter