iPhone 12: Dette sier ryktene

Alt vi «vet» om iPhone 12

Nytt design, lynkjapp skjerm, 3D-kamera og 5G-støtte kan bli noen av nyhetene.

BLIR DE SLIK? iPhone 12-ryktene har allerede begynt å svirre, og Apple-analytikeren Ming-Chi Kuo mener at designet nå vil bli tuftet på iPhone 4-designet . Foto: Ben Geskin
BLIR DE SLIK? iPhone 12-ryktene har allerede begynt å svirre, og Apple-analytikeren Ming-Chi Kuo mener at designet nå vil bli tuftet på iPhone 4-designet . Foto: Ben Geskin Vis mer

Fjorårets iPhone 11 var såvidt rukket å komme i salg før ryktene om oppfølgeren begynte å dukke opp. Tradisjonelt bruker Apple å lansere nye mobiler i september, så det er fremdeles en stund til vi får se hva de har å by på med årets modeller.

Men hva kan vi forvente oss av Apples neste iPhone? Dette sier ryktebørsen så langt.

Artikkelen vil bli oppdatert med nye rykter fortløpende, så lagre den som bokmerke om du er Apple-fan!

iPhone 12 i korte trekk

 • Lanseres i begynnelsen av september
 • Fire modeller
 • 5,4", 2 x 6,1" og 6,7"
 • Kun OLED
 • Laserbasert 3D-kamera
 • Nytt design
 • 5G-støtte
 • A14-brikke

Lanseringsdato

Apple pleier å lansere nye mobiler i den andre uka i september, og vi har ingen grunn til å tro at samme ikke vil skje i 2020.

I 2019 ble iPhone 11, iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max lansert 10. september. Mobilene kom i salg den 20. september.

8. eller 15. september ser ut til å være de heteste forslagene på lanseringsdato, med salgsstart ti dager senere.

Navn

Man kan aldri vite sikkert før lanseringen finner sted, men det virker å være en bred oppfatning om at det er iPhone 12 som gjelder.

Hvis det blir tre modeller i år som i fjor, vil vi da få:

 • iPhone 12
 • iPhone 12 Pro
 • iPhone 12 Pro Max

Det ryktes dog at det kan komme en fjerde modell, slik at det blir to vanlige iPhone 12-modeller samt to Pro-modeller.

Pris

iPhone 11 koster fra 8490 kroner, mens iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max koster henholdsvis fra 11.990 og 12.990 kroner.

Det er naturlig å anta at oppfølgerne vil legge seg på samme prisnivå, men så spørs det hvordan de norske prisene blir med kronekurs og slikt tatt i betraktning.

Design

Ifølge ryktene kommer iPhone 12-modellene til å komme med et helt nytt design. Apple-analytiker Ming-Chi Kuo mener det vil bli tuftet på iPhone 4-designet, altså der rammen på sidene er rette og ikke avrundet som i dag.

RETTE KANTER: Dersom Apple velger å basere seg på iPhone 4-designet, kan det tenkes at rammen vil bli noe a la konseptskissen over. Foto: Ben Geskin
RETTE KANTER: Dersom Apple velger å basere seg på iPhone 4-designet, kan det tenkes at rammen vil bli noe a la konseptskissen over. Foto: Ben Geskin Vis mer

Konseptdesigner Ben Geskin har allerede laget noen designmodeller basert på de foreløpige ryktene. Kanskje mest oppsiktsvekkende med bildene er at telefonene ikke lenger har busslomma på toppen, som ble introdusert med iPhone X.

Ifølge Geskin skal innholdet i busslomma, med Truedepth-kameraet og den slags, bli flyttet til selve rammen:

Her er det imidlertig mange som stiller seg tvilende – nettstedet OnLeaks, som er kjent for å ha postet mang et lekkasjebilde de siste årene, kaller Geskins bilde for et «patetisk forsøk på å få litt oppmerksomhet».

Samtidig dukket det opp et patent på tampen av fjoråret som viser en helt rammeløs iPhone uten busslomme.

UTEN BUSSLOMME: Apple skal ha sendt inn en patentsøknad i Japan for en iPhone uten den karakteristiske busslomma som huser TrueDepth-kameraet som brukes for FaceID.
UTEN BUSSLOMME: Apple skal ha sendt inn en patentsøknad i Japan for en iPhone uten den karakteristiske busslomma som huser TrueDepth-kameraet som brukes for FaceID. Vis mer

Nettstedet LetsGoDigital skriver at Apple kommer til å droppe FaceID-ansiktsopplåsning til fordel for en Touch ID-fingersensor innebygd i skjermen - men kanskje mer oppsiktsvekkende, at frontkameraet plasseres under skjermen.


Både Bloomberg og analytiker Ming Chi-Kuo har imidlertid hevdet at Apple vil lansere en iPhone med både FaceID og TouchID, og at det kan skje så tidlig som i år - men mer sannsynlig i 2021.

Skjerm

Apple-analytiker Ming-Chi Kuo hevder at iPhone 12-modellene vil komme i andre størrelser enn de nåværende. Det kan også virke som det blir en liten omgjøring i hvilke størrelser som hører til de ulike seriene.

Stemmer påstandene til analytikeren, kan vi vente oss følgende lineup:

 • 5.4-tommer iPhone 12
 • 6.1-tommer iPhone 12
 • 6.1-tommer iPhone 12 Pro
 • 6.7-tommer iPhone 12 Pro Max

I dag har vi iPhone 11 på 6,1", iPhone 11 Pro på 5,8" og 11 Pro Max på 6,5".

Ryktene vil ha det til at alle iPhone 12-modellene vil få OLED-skjerm. I dag har den vanlige iPhone 11-modellen LCD-skjerm, mens Pro-modellene har OLED.

Det hevdes også at en eller flere modeller vil også få en skjerm med oppfriskningsfrekvens på 120Hz, opp fra 60 Hz. Dette vil gjøre at alt flyter litt glattere, spesielt når du blar rundt i menyer. Apple bruker allerede dette (kalt ProMotion-teknologi) i iPad Pro.

Kameraer

Apple gjorde store endringer hva gjelder kameraet i iPhone 11-serien, med blant annet et nytt trippelkamera i Pro-modellene.

Ifølge ryktene kommer selskapet til å introdusere et såkalt TOF-kamera med 3D-sensor til de dyrere Pro-modellene. Dette bruker laser for å kalkulere dybdeinformasjon for objekter i rommet, noe som skal være fordelaktig for både fotografering (bedre portretter) og AR-funksjonalitet.

Det ser ut til at de vanlige iPhone 12-modellene vil ha dobbeltkamera, mens Pro-modellene vil ha trippelkamera - akkurat slik det er med fjorårets modeller.

Nettverk og tilkoblinger

2020 skal også være året hvor Apple introduserer 5G-støtte for iPhone. Det ser ut til at de vil støtte både Sub6 GHz- og mmWave-frekvensene for 5G ved hjelp av Qualcomms 5G-modem, X55.

Prosessor

Ellers under panseret forventer man at iPhone 12 vil komme med en ny og kraftigere prosessor, antagelig kalt A14.

Apple lager sine egne prosessorer sammen med et selskap kalt Taiwan Semiconductor (TSMC).

... en siste ting

I tillegg til de fire iPhone 12-modellene, ryktes det også at vi kan få se en femte iPhone i år. Det dreier seg om en oppfølger til den mindre og billigere iPhone SE.

Denne skal angivelig dukke opp allerede i første halvdel av 2020, og ifølge analytiker Minh-Chi Kuo vil den være en kombinasjon av formfaktoren til iPhone 8 (med 4,7 tommer skjerm og hjemknapp) med innmaten til iPhone 11.

Man har antatt at navnet blir iPhone SE 2, men nettstedet Macotakara hevdet nylig at Apple kommer til å kalle den for iPhone 9.

image: Alt vi «vet» om iPhone 12