RYKTENE SVIRRER ALLEREDE: I september lanserte Apple iPhone Xs, Xs Max og Max, men nå har teknoverden begynt å se videre på etterfølgerne. Foto: Richard Drew/AP Photo/NTB Scanpix
RYKTENE SVIRRER ALLEREDE: I september lanserte Apple iPhone Xs, Xs Max og Max, men nå har teknoverden begynt å se videre på etterfølgerne. Foto: Richard Drew/AP Photo/NTB ScanpixVis mer

iPhone 2019: Dette sier ryktene

Alt vi «vet» om Apples neste toppmodell

Trippelkamera og Apple Pencil-støtte kan komme. 5G må trolig vente til 2020.

Vi er ikke i 2019 engang, men allerede har ryktene om neste års iPhone begynt å gå. Faktisk begynte de å svirre allerede før 2018-utgavene ble lansert.

iPhone 2019 i korte trekk

  • Lanseres trolig september 2019.
  • Vil komme i tre størrelser.
  • Får kanskje støtte for Apple Pencil.

Oppfølgerne til iPhone Xs, Xs Max og Xr er fremdeles langt unna. Tradisjonelt bruker Apple å lansere nye telefoner i september, og så kommer de i salg i oktober. Men hva kan vi forvente oss av de kommende mobilene? Dette sier ryktebørsen så langt.

Artikkelen vil bli oppdatert med nye rykter fortløpende, så lagre den som bokmerke om du er Apple-fan!

Hva vil iPhone 2019 hete?

Hvem vet!

Apple har gått nye veier i navngivningen av iPhone fra 2017, da de lanserte iPhone X. Og med iPhone Xs, Xs Max og Xr har de satt seg selv i en skvis, fordi de har gått gjennom alle tallene fra én til ti.

Årets navn har dessuten skapt en del forvirring. Noen mener Apple burde gått for iPhone XS og XL, i stedet for XS og Xs Max.

Ikke klarer folk å uttale navnet riktig heller; man skal jo liksom si «ten» og ikke «eks».

Så kanskje det bare er lurest å gå tilbake til det enkle igjen med iPhone 2019, altså iPhone 11? iPhone Pro eller bare Apple Phone har også allerede blitt foreslått.

Det forventes dog at Apple vil fortsette med tre størrelser for iPhone 2019; en 5,8 tommer, en 6,5 tommer og en 6,1 tommer.

Når lanseres iPhone 2019?

Som nevnt innledningsvis bruker Apple å lansere nye mobiler i begynnelsen av september, så vi antar at det samme vil skje i 2019.

I 2018 ble iPhone Xs, Xs Max og Xr lansert 12. september. iPhone Xs og Xs Max kom i salg 21. september, mens iPhone Xr kom i salg 26. oktober.

Ny prosessor: Apple A13

iPhone Xs, Xs Max og Xr kommer alle med Apples A12 Bionic-brikke.

Man forventer derfor at iPhone 2019 vil komme med en kraftigere variant, antagelig kalt A13.

Apple lager sine egne prosessorer sammen med et selskap kalt Taiwan Semiconductor (TSMC).

Design: Samme som før?

Foreløpig ser de fleste rapportene ut til å antyde at Apple ikke kommer til å gjøre noen store endringer med iPhone-designet i 2019. Det vil si at de neste modellene kommer til å se ut som iPhone X med sin berømte busslomme i toppen av skjermen.

Det verserer rykter om at busslomma både kommer til å bli mindre og forsvinne helt.

Sistnevnte på grunn av et Apple-patent som viser en mobil med hull i skjermen for frontkamera og infrarøde sensorer; høres det kjent ut? Huawei lanserte nylig en mobil med hull til selfiekamera, og Samsung ryktes å gjøres det samme med Galaxy S10.

Samtidig bruker Apple bare å beholde det samme designet i et par år, så i teorien skal det være duket for nye nytt.

Skjerm: OLED over hele linja?

Da Apple lanserte sine tre iPhone-modeller i 2018, kom de to dyreste modellene, iPhone Xs og Xs Max, med OLED-skjerm, mens den billigere iPhone Xr-utgaven hadde LCD.

OLED går for å være bedre teknologi, men er dyrere å produsere.

Mange håpet at alle tre 2018-modellene ville komme med OLED, men slik ble det altså ikke. Ryktene sier det vil skje i 2019 i stedet.

- Hvis det er mer enn tre nye modeller, kan det hende de beholder en LCD-utgave, skriver den sør-koreanske avisen ETNews.

Samtidig er prisen på OLED ganske høy, så da spørs det om Apple vil skru opp prisene på «budsjettmodellen» som ikke akkurat er så billig likevel.

OLED OG LCD: 2018-utgavene av iPhone bruker to forskjellige skjermtyper. Foto: Stephen Lam/Reuters/NTB Scanpix
OLED OG LCD: 2018-utgavene av iPhone bruker to forskjellige skjermtyper. Foto: Stephen Lam/Reuters/NTB Scanpix Vis mer

Det virker også være en utbredt oppfatning om at Apple kommer til å skrote 3D Touch fra iPhone-skjermene i 2019.

Funksjonen, som ble lansert med iPhone 6S, og som gjør det mulig å utføre ulike oppgaver med et hardt trykk på skjermen, har ikke slått an som forventet, og mange iPhone-brukere kjenner ikke til at den finnes en gang.

Kommer Touch ID tilbake?

I 2018 kvittet Apple seg helt med hjemknappen, og nå er det i stedet Face ID som gjelder for biometrisk autentisering på iPhone.

Men kan Touch ID gjøre comeback i 2019, ved at Apple legger fingeravtrykksleseren i skjermen, slik blant andre Huawei har gjort på Mate 20 Pro? Teknologien finnes, men det gjenstår å se om det finner vei til iPhone.

Kameraet: Fra to til tre objektiver?

Det verserer flere rykter om at iPhone 2019 vil gå fra dobbel- til trippelkamera. Både Taipei Times og Economic Daily hevder de vil øke antallet objektiver med ett. Hva slags oppsett det bli, vites foreløpig ikke.

Ifølge Bloomberg holder imidlertid Apple på å utvikle et 3d-dybdemålingssystem for det bakre kameraet likt det som ble lansert til frontkameraet i iPhone X. Det nye systemet vil brukes til AR-funksjonalitet, altså utvidet virkelighet, noe Apple har satset mye på de siste årene.

Huawei jobber visstnok med noe lignende, som vil gjøre det mulig å ta 3D-bilder, skriver Bloomberg.

5G? Tjanei

Surfing på mobilen over 5G-nettet blir stadig nærmere en realitet. Norske teleoperatører har såvidt begynt å teste 5G-nettet. Den kommersielle lanseringen her til lands er ikke før i 2020, men de første mobilene med støtte for 5G er på vei.

Qualcomm har akkurat lansert sin neste flaggskip-prosessor, Snapdragon 855, som kommer til å dukke opp i de fleste Android-toppmodeller i 2019. Blant nyhetene her er støtte for 5G.

Ifølge Bloomberg vil det imidlertid ikke komme en iPhone med 5G før hvert fall 2020. Ikke så overraskende, da Apple var sent ute med både 3G og 4G. Bloomberg antyder dog at avgjørelsen om å vente ett år kan skyldes den pågående feiden selskapet har med Qualcomm. Og Intel, som de bruker brikker fra, vil visstnok ikke ha 5G-brikker klare til 2019.

Med tanke på at 5G ikke rulles ut kommersielt i Norge før 2020, gjør det kanskje ingenting?

Kraftigere lader? Vi krysser fingrene?

Med iPhone 8 og iPhone X introduserte Apple endelig trådløs lading. Det har lenge gått rykter om at selskapet også jobber med å få til trådløs lading selv fra avstand, slik at du ikke trenger å legge mobilen PÅ en ladeplate, bare i nærheten av en. Foreløpig er det ingenting som tilsier det vil komme i 2019.

Vi håper dog at Apple velger å legge ved en kraftigere lader med iPhone 2019. De har brukt den samme 5-watts-laderen siden 20xx, og i vår test av iPhone Xs Max påpekte vi hvor lang tid den brukte på å å lade.

Hva med Apple Pencil?

Samsung har satset stort på penn i sin Note-serie, og siden Apple Pencil ble lansert, har flere ønsket at den kunne brukes med iPhone, ikke bare iPad.

Kores Times hevder Apple vurderer å gjøre det til en realitet med iPhone 2019.