Google Trips er Googles nye reise-app

Alt du trenger til turen – offline

Denne appen kan bli de reiseglades nye bestevenn.

I LOMMA: Med Google Trips kan du planlegge og laste ned hele ferieturen på telefonen før du reiser av gårde. Foto: Google
I LOMMA: Med Google Trips kan du planlegge og laste ned hele ferieturen på telefonen før du reiser av gårde. Foto: Google Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ikke akkurat manko på reiseapper i app-butikkene. For et par år siden samlet vi 42 reiseapper (!) i én og samme artikkel, og det er selvsagt bare en brøkdel av det enorme utvalget.

Googles tjenester, som Google Maps, brukes flittig av folk på tur, enten det dreier seg om å laste ned kart på telefonen, sjekke tidspunkter for kollektivtrafikk eller finne gode restauranter i nærheten.

Ny reiseapp - Google Trips

Denne uka lanserte Google nok et hjelpemiddel for deg som skal på tur. Appen Google Trips tar sikte på å samle all essensiell informasjon du trenger i én og samme app, der du i tillegg har mulighet til å laste ned hele turen på telefonen på forhånd.

Det betyr med andre ord at du ikke trenger å bruke datatrafikk for å finne frem til restauranten du pekte deg ut på forhånd, sjekke valutakursen, flytidene, adressen til hotellet ditt eller hva det måtte være.

Over 200 byer er dessuten ekstra detaljert, der du kan få forslag til ruter du kan ta rundtom for å få med deg de viktigste severdighetene, eller lage egne ruter selv. Hva som er populært i ulike byer, har Google plukket opp via historiske data fra andre Google-brukere som har vært i de samme byene.

INFO: Berlin er en av byene med mer informasjon enn andre, mens du ikke får like mye informasjon om Vilnius (kun de fire kortene avbildet på venstre side). Foto: Pål Joakim Pollen
INFO: Berlin er en av byene med mer informasjon enn andre, mens du ikke får like mye informasjon om Vilnius (kun de fire kortene avbildet på venstre side). Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Henter direkte fra Gmail

Om du bruker Googles e-posttjeneste, Gmail, vil Google Trips automatisk hente ut reiseinformasjon fra mottatte e-poster, som flytider, hotellbookinger og lignende.

Har du en tur på gang, vil du med andre ord få opp denne med en gang du åpner appen og logger deg på med Google-kontoen, men du kan enkelt planlegge en ny tur ved å søke opp et reisemål.

Hver tur har en rekke kort knyttet til seg. Under «Reservations» finner du info om flyavganger, hotelladresse, leiebil og den slags, du finner egne kort med ting du bør se i byen, anbefalte spisesteder og lagrede steder (som du kan fylle på ved å stjerne ulike ting).

PLANLEGG: Her har vi valgt at vi ønsker å se Vigelandsparken en ettermiddag, og så trykket på tryllestaven. Dermed får vi forslag til andre ting å gjøre som ikke er så langt unna. Foto: Pål Joakim Pollen
PLANLEGG: Her har vi valgt at vi ønsker å se Vigelandsparken en ettermiddag, og så trykket på tryllestaven. Dermed får vi forslag til andre ting å gjøre som ikke er så langt unna. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Skal du til en av de 200 nevnte byene, vil du også finne flere kort der du kan planlegge dags- eller halvdagsturer og lignende. Google lar deg plukke ut severdigheter du har lyst til å se, og så kan du trykke på tryllestaven for å fylle på med ting som er i nærheten.

I tillegg får du informasjon om transportmuligheter fra flyplassen og i byen, utvalgte butikker og kjøpesentre og mer til.

Vi regner med at Trips sikkert blir oppdatert fremover. Blant annet savner vi muligheten for å søke opp ting som ikke er plukket ut fra Google, og ikke minst – dele turplanene med andre som skal samme vei.

Google Trips for Android (Play Butikk, gratis)
Google Trips for iOS (App Store, gratis)

LES OGSÅ:
Er toget i rute? Sjekk togkartet
Svindyrt å surfe på danskebåten
I dette spillet skal du gjette hvor i verden du er