AirPlay uten WiFi i iOS8

Kjekk ny funksjon for deg som ikke har internett på hytta.

<strong>SEND TIL TV:</strong> Nå trenger du ikke lenger WiFi for å sende innhold fra iOS/OSX til Apple TV: Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
SEND TIL TV: Nå trenger du ikke lenger WiFi for å sende innhold fra iOS/OSX til Apple TV: Foto: PÅL JOAKIM OLSENVis mer

Mange bruker iPhone, iPad og Mac for å streame innholdt trådløst til en Apple TV via AirPlay.

Dette er støttet som en grunnleggende funksjon i operativsystemene og lar deg blant annet sende musikk, video, bilder eller hele skjermbildet direkte til en Apple TV, som på sin side da er tilkoblet en TV eller projektor.

Nå uten WiFi

Tidligere forutsatte dette at enhetene var tilkoblet det samme trådløse nettverket. Med nylanserte iOS 8 installert på iPhone/iPad, eller kommende OS X Yosemite installert på Mac-en, brukes såkalt Peer-to-peer AirPlay, der man ikke lenger trenger å ha enhetene koblet til det samme trådløse nettverket for å sende innhold.

Dermed kan du for eksempel fint ta med deg Apple TV på hytta og strømme filmer fra iPad/iPhone til TV selv om du ikke skulle ha internett på hytta fra før.

Mistet fjernkontrollen? Slik bruker du en annen fjernkontroll til Apple TV

Gjelder bare 3. generasjon

Det er i skrivende stund kun 3. generasjon av Apple TV som har støtte for dette; altså den som har støtte for full HD-oppløsning, og som ble lansert i 2012.

Om du kjøpte den rett etter lansering er det imidlertid ikke sikkert at du får brukt funksjonen - modellnavnet må være A1469 eller høyere.

Dette finner du ut av ved å se på baksiden:

IKKE KOMPATIBEL: Denne Apple TV-en har modellnummer A1378 og er derfor ikke kompatibel med Peer-to-peer AirPlay. Foto: APPLE
IKKE KOMPATIBEL: Denne Apple TV-en har modellnummer A1378 og er derfor ikke kompatibel med Peer-to-peer AirPlay. Foto: APPLE Vis mer


Programvaren må også være oppdatert til siste versjon, noe du gjør via Innstillinger -> Generelt -> Oppdater.

Som kilde trenger du en iPhone 5 eller høyere, iPad 3 eller høyere, iPad mini eller iPod touch (5. generasjon og høyere), og den må altså kjøre iOS 8.

Bruker du Mac, må den ha støtte for AirPlay-speiling, noe modellene lansert fra 2012 og fremover har. I tillegg til at du må kjøre den kommende versjonen av OS X, Yosemite, altså.

Les også: NRK vs TV2 Sumo på Apple TV