Med Airdroid får du tilgang til «alt» på telefonen din via en PC-nettleser.
Med Airdroid får du tilgang til «alt» på telefonen din via en PC-nettleser.Vis mer

Airdroid versjon 2

Nå med enda flere muligheter enn før.

En av våre absolutte favoritt-apper til Android er Airdroid (de to ordene var forskjellige, ja). Vi har tidligere omtalt Airdroid på DinSide, og appen var også med i vår artikkel om 18 anbefalte Android-apps før jul.

Hva er så Airdroid? Jo, en app som gjør at du kan koble deg til telefonen via en nettleser på en PC. Oppsettet er såre enkelt – du taster inn en adresse i nettleseren og scanner QR-koden som befinner seg der med telefonen, og så er du i gang.

I nettleseren vises da et «skrivebord» med ikoner for å lese og skrive tekstmeldinger, redigere kontakter, endre ringetone, se på og laste ned/opp bilder, videoer og mer til.

Nå er det kommet en betaversjon av Airdroid 2, og blant nyhetene er følgende:

Airdroid versjon 2

  • Innbakt «finn min telefon»-funksjon slik at du kan spore telefonen fra nettleseren.
  • Muligheten til å bruke kameraet på telefonen og knipse bilder direkte fra PC-en.
  • Airdroid krever ikke lenger at de to enhetene er tilkoblet det samme trådløse nettverket, men fungerer så lenge enhetene er tilkoblet internett.

Den nye betaversjonen er foreløpig ikke tilgjengelig i Google Play-butikken, så har du lyst til å prøve den ut, er du nødt til å «sideloade» den. For å få til det, er du nødt til å tillate installasjon fra ukjente kilder via sikkerhetsinnstillingene på telefonen din. Deretter peker du mobilnettleseren til denne URL-en, eller skanner strekkoden til høyre med en QR-leser.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Slik leser du QR-koder