Airdroid gjør telefonen din til en webserver slik at du kan installere programmer, sende SMS og høre på musikk via det trådløse nettverket.
Airdroid gjør telefonen din til en webserver slik at du kan installere programmer, sende SMS og høre på musikk via det trådløse nettverket. Vis mer

Airdroid – styr Android-telefonen fra PC-en

Send meldinger, kopier filer, installer programmer, skift bakgrunnsbilde …

Publisert
Sist oppdatert

Spesielt på jobb synes vi Airdroid er spesielt hendig. Da sitter man som regel foran en PC uansett, og selv med Swiftkey X installert, er det nå fortsatt raskere å skrive SMS på PC-tastaturet.

Slik bytter du Android-tastaturet

Airdroid er en gratis app du kan laste ned fra Android Market. Du starter den opp og dermed gjør du telefonen til en webserver med et ganske pent grensesnitt, som er tilgjengelig fra en hvilken som helst moderne nettleser.

Etter å ha logget på med passordet (forutsetter at enhetene befinner seg i samme trådløse nett), møter du et skrivebord som minner veldig om Windows. På skrivebordet finnes ulike "programmer", blant annet for SMS, filkopiering, bilder, musikk etc.

Ganske likt Remote web desktop, altså, men litt penere utført og mer forseggjort i våre øyne.

Airdroid – styr Android-telefonen fra PC-en


Mange funksjoner

Airdroid – styr Android-telefonen fra PC-en

Her er noen av tingene du kan gjøre med Airdroid:

  • Lese/skrive SMS – SMS-programmet gir deg fullt innsyn i SMS-ene på telefonen din, og du kan svare på dem, videresende, slette etc.
  • Filbehandling - inspisér filene på telefonen, kopier mellom PC og telefon, søk etter filer, slett, navngi etc.
  • App-administrering - sjekk hvilke apps du har installert, hvor stor plass de bruker, avinstaller dem (krever et ekstra trykk på telefonen), eksporter dem som .apk-filer som backup eller installer .apk-filer direkte fra PC-en.
  • Bilder - Se på bildene som ligger på telefonen (eller last opp nye), slett, sett som bakgrunnsbilde etc.
  • Musikk - Spill musikk du har lagret på telefonen direkte på PC-en, kopier frem og tilbake, sett lydfiler som ringetone, alarm, varsellyd etc.

Alt i alt en ganske forseggjort pakke som er enkel å bruke, og som vi foreløpig ikke har hatt noe trøbbel med. Er det fristende å interagere med telefonen sin på denne måten, er det med andre ord bare å laste ned.

Airdroid (Android Market, gratis)

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer