<strong>ANDROID-FAVORITT:</strong> Airdroid har lenge vært blant våre Android-favoritter. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
ANDROID-FAVORITT: Airdroid har lenge vært blant våre Android-favoritter. Foto: PÅL JOAKIM OLSENVis mer

AirDroid – en av de beste Android-appene

Full tilgang til telefonen via nettleseren på PC-en.

Å flytte data mellom mobiltelefon og PC kan gjøres på mange måter: Man kan enten bruke en nettlagringstjeneste, koble til med USB-kabel, sende epost til seg selv, eller andre ting.

Langt mer elegant er én av våre Android-favoritter, Airdroid. Den har vi skrevet om før, men den er verdt nok et besøk, siden den har kommet i ny versjon siden sist gang.

Ja, faktisk hadde vi den med i listen over 18 anbefalte Android-apper fra 2012.

Brukes på to måter

Nytt i versjon 3 er at det nå finnes tilhørende apper for Windows og Mac, men den «gamle varianten» av å bruke tjenesten er fortsatt like aktuell.

Alt du trenger å gjøre er å installere Airdroid på telefonen, starte appen og så peke nettleseren på PC-en til web.airdroid.com.

Der finner du så en QR-kode som du skanner med Airdroid-appen, og vips, så gjøres nettleserfanen om til et «skrivebord». Her har du full tilgang til både å lese og skrive meldinger, se på og overføre bilder og filer frem og tilbake og så videre.

SMART: Airdroid gjør innholdet på telefonen din til et «skrivebord» i nettleseren.
SMART: Airdroid gjør innholdet på telefonen din til et «skrivebord» i nettleseren. Vis mer


Ja, du kan til og med installere og avinstallere apper direkte via nettleseren på PC-en, fjernstyre kameraet og endre eller legge til ringetoner.

LES OGSÅ: Vis Android-bildet på PC-skjermen

Egen Mac- og Windows-app

EGNE APPER: Med Mac- og Windows-apper kan du blant annet overføre filer til telefonen ved å dra og slippe dem over Airdroid-ikonet.
EGNE APPER: Med Mac- og Windows-apper kan du blant annet overføre filer til telefonen ved å dra og slippe dem over Airdroid-ikonet. Vis mer


Som nevnt er en nyhet i versjon 3 av Airdroid at den nå har fått tilhørende apper for Windows og OS X.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det gjør blant annet at du kan få opp varsler fra telefonen direkte på PC-skjermen og også interagere med dem; for eksempel ved å svare på en SMS eller avvise en telefonsamtale.

I tillegg er det enkelt å bruke appen for å flytte filer til og fra telefonen, lese og skrive SMS og så videre.

Airdroid er gratis i bruk, men da får du maksimalt knytte to Android-enheter til den samme kontoen, i tillegg til at det finnes begrensninger på hvor store filer du kan overføre og hvor mye data du får overført i uka når enhetene ikke er koblet til det samme trådløse nettverket (altså via internett).

Premium-utgaven låser opp dette og gir enda mer funksjonalitet, blant annet overføring av hele filmapper, se gjennom kameraet via internett (altså at du for eksempel kan bruke en eldre Android-enhet som overvåkingskamera) og mer til.

Du finner alt du trenger å vite på Airdroid.com, inkludert nedlasting av Windows og Mac-apper. Android-appen finner du i Play Butikk.

LES OGSÅ: Slik styrer du PC-en med telefonen