Du kan enkelt lagre dokumenter, filmer, bilder og musikk til iPhone via denne appen. Og alt skjer via trådløst nett. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Du kan enkelt lagre dokumenter, filmer, bilder og musikk til iPhone via denne appen. Og alt skjer via trådløst nett. Foto: Bjørn Eirik LoftåsVis mer

AirDisk Pro: Gjør iPhone til trådløs disk

Mye ledig lagringsplass på iPhone, iPad eller iPod Touch? Slik kan du bruke den som en ekstern, trådløs disk.

Det dukker stadig opp iOS-apper som utvider funksjonaliteten betraktelig i forhold til det Apple gir deg i utgangspunktet, og alle begrensningene systemet har blitt kritisert for, er langt på vei borte. Vi husker blant annet Remote File Browser som lar deg hente og behandle filer fra PC-er i Windows-nettverket til iPad (nå også for iPhone og iPod Touch), og i dag skal vi se på en annen app som vi har funnet meget nyttig.

AirDisk Pro er nemlig en liten HTTP- og FTP-server, som i praksis gjør iOS-enheten om til en ekstern, trådløs disk, og det hele fungerer svært enkelt.

Via trådløst nett

Det krever bare at både iOS-enheten og PC-en du vil overføre filer fra, må være på samme trådløst nett. Så starter du bare appen, og taster inn IP-adressen i nettleseren din. I neste øyeblikk vil innholdet i mappen som er definert i appen dukke opp:

AirDisk Pro: Gjør iPhone til trådløs disk


Du kan deretter lage egne mapper, og dra og slippe filer du vil laste opp via upload-boksen. Deretter kan du foreta enkle filoperasjoner direkte i nettleseren, som endre navn, flytte og slette. Du kan også spille av filer direkte.

Innebygd viser for mange formater

Det samme kan du gjøre i AirDisk Pro-appen på telefonen når du er på farten. Appen har innebygd viser for musikk, dokumenter og bilder, og du får mulighet til å åpne videoer og andre filtyper som ikke har innebygd støtte i andre apper. Vi åpnet for eksempel MKV- og AVI-filer i nettopp nevnte Remote File Browser, og fikk vist dem uten problemer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere bilder:

Innebygd bildeviser


Appen koster 14 kroner i App Store, og kan søkes opp eller lastes ned herfra.

Du finner mer informasjon om funksjonaliteten på app2pro.com.

Samleside: Apper