Adobe VideoBite - flott iMovie-alternativ

Rediger videoen direkte på mobilen, og del med omverdenen.

Tiden da du trengte en PC for å redigere videoer er definitivt over. Adobe VideoBite gjør det til en lek å sette sammen bilder, videoklipp og legge på tekst, effekter og overganger - rett på mobilen. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Tiden da du trengte en PC for å redigere videoer er definitivt over. Adobe VideoBite gjør det til en lek å sette sammen bilder, videoklipp og legge på tekst, effekter og overganger - rett på mobilen. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det tradisjonelle videokameraet opplever dårlige tider. Stadig flere klarer seg nemlig mer enn godt nok med mobilen når vi filmer.

Både lyd- og bildekvalitet på videoklipp fra en middels avansert smartmobil overgår for eksempel langt hva som var mulig med mitt gamle DV-kamera fra 2005.

Og videoene blir gjerne enda mer spennende hvis man redigerer dem litt, klipper bort dødpunkter, legger på litt effekter og krydrer med bilder og overganger.

Les også: De beste musikk-appene til mobilen

Gratis og enkelt

Det er nettopp det som er poenget med Adobe VideoBite, et gratis videoredigeringsverktøy for iPhone og iPad.

Du kan filme som vanlig med kamera-appen, deretter starter du VideoBite og mikser bilder og videoklipp fra kamerarullen. Du kan legge inn titler, overganger og musikk fra iTunes-biblioteket. Appen kommer også med noen standard lydklipp som du kan bruke.

Når redigeringen er ferdig kan du lagre videoen på mobilen, eller dele dem på Facebook, YouTube, SMS eller epost.

Skjermbilder:

Først velger du hvilke bilder og videoer du vil skal settes sammen.
Deretter setter du dem sammen etter eget ønske.
Legger på overganger
Legger på visuelle effekter
Til slutt lagrer du videoen i kamerarullen, eller deler den med omverdenen på forskjellig vis.


Under ser du et eksempel på en totalt meningsløs video som vi snekret sammen på et par minutter (litt for kraftig sterkt komprimert, men det er vår egen feil):

Ikke behov?

Mange vil kanskje stille spørsmål ved behovet for nok et videoredigeringsverktøy når Apple gir bort iMovie gratis, som gjør mye av det samme.

Den største fordelen vi ser er at appen tar langt mindre plass på mobilen enn iMovie (28 mot 635 MB). Enten du har liten eller stor kapasitet på mobilen, anbefaler vi absolutt å ta en titt på appen - som er helt gratis. Du finner den i App Store.

Les også: Smarte apper til vinterferien

Samlesider: Omtaler av mobil-apper

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!