Vil smarttelefoner og nettbrett smelte sammen? Det tror Acer. Foto: <a target=_top href=http;//www.engadget.com>Engadget</a>
Vil smarttelefoner og nettbrett smelte sammen? Det tror Acer. Foto: EngadgetVis mer

Acers nye hybrid-mobil

Snart klar med lekkerbisken med hele 4.8" skjerm og svært høy oppløsning.

Smarttelefon-salget har eksplodert, og mange spår at det allerede om to år vil være flere smartmbobiler enn vanlige mobiltelefoner på markedet. Smartmobiler er egentlig et litt for snevert navn, dette minner mer og mer om små datamaskiner med tale som bare én liten del av funksjonsrepertoiret.

Vi har imidlertid lenge ventet på en mobiltelefon hvis overflate kun består av en skjerm, og den dagen nærmer seg med stormskritt. Acers nye supermobil er ventet til våren, og kan skilte med en 4,8 tommers kino-skjerm (21:9) med en oppløsning på hele 1024 x 480 piksler.

Dermed beveger telefonen seg i grenseland mellom smarttelefon og nettbrett, en god del mindre enn Samsung Galaxy Pad. Acer-mobilen er kun 64 mm bred, og får derfor fint plass i de fleste innerlommer. Acer selv er ikke i tvil, og skriver følgende i sin pressemelding:

"100% Smartphone, 100% Tablet: a revolutionary experience for people who want it all!

 Foto: Acer
Foto: Acer Vis mer


Høres lovende ut

Telefonen, som foreløpig ikke har fått noe navn, har en bakside av metall, 8 megapiksels kamera på baksiden, samt et 2 megapiksels kamere i front til videosamtaler. Prosessoren skal være en 1 GHz Snapdragon-type, som brukes allerede på flere telefoner i markedet. Videoopptak er mulig gjennom begge kameraene, og med oppløsning på 720P (1280 x 720) kan vi selvfølgelig håpe på høy kvalitet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hva tror du?

Vil mobiler og nettbrett smelte sammen? (Avsluttet)
Til en viss grad. Vil finnes begge deler(56%) 1016
Definitivt(30%) 550
Nei. Hver til sitt bruk.(14%) 263
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Du skal også kunne koble telefonen direkte til TV via en innebygd HDMI-utgang. Og ja, Adobe Flash Player 10.1 skal allerede være på plass.

Forøvrig støtter modellen Bluetooth 30, 802.11n trådløst nett og naturligvis HSDPA (Turbo-3G).

Mange slike i 2011?

Telefonen skal ifølge Engadget bli tilgjengelig world-wide i april 2011. Om det innbefatter Norge har vi imidlertid vår tvil om, men det bærer bud om hva vi kan forvente oss på mobilfronten neste år.

Les også testen av en annen supermobil, HTC Desire HD, som allerede er på markedet.