Med skjerm på 6 tommer, tykkelse på 8,9 mm og ekstreme videoegenskaper, kan Liquid S2 bli et meget spennende bekjentskap når mobilen dukker opp senere i høst. Foto: Acer
Med skjerm på 6 tommer, tykkelse på 8,9 mm og ekstreme videoegenskaper, kan Liquid S2 bli et meget spennende bekjentskap når mobilen dukker opp senere i høst. Foto: AcerVis mer

Acer Liquid S2 kan filme i 4K

Ekstrem oppløsning på videoopptakene fra denne mobilen.

I forkant av denne ukes IFA 2013-teknologimesse i Berlin, begynner nå nyhetene å dukke opp på nettet fra en rekke forskjellige produsenter av mobiler, PC-er og nettbrett.

Tidligere i dag meldte vi om dette spennende nettbrettet fra LG.

Denne gangen er det Acer som har gitt oss en sniktitt på en ny, stor mobil - Acer Liquid S2. Den får en sekstommers full HD IPS-skjerm (1920 x 1080 piksler), firekjernet ARM-prosessor på 2,2 GHz, 2 GB RAM og 16 GB lagringsplass.

Den støtter det meste av ny teknologi, inkludert 4G, NFC og Bluetooth 4.0.

Den er også relativt tynn med 8,9 mm.

Ekstrem videokamera

Det er imidlertid kamera-biten som er mest spennende. Oppløsningen er 13 megapiksler, men du skal kunne ta panoramabilder med inntil 27 megapiksels oppløsning.

Det mest oppsiktsvekkende er imidlertid videoopptakene, for dette blir etter hva vi erfarer den første mobilen som kan filme i 4K-oppløsning, eller fire ganger høyere oppløsning enn full HD. Ikke nok med det, du kan også filme i full HD i dobbel hastighet (60 fps), noe som gir helt glidende slow motion-video når den spilles av med 30 bilder i sekundet.

Kommer senere i høst

Mobilen blir basert på Android 4.2.2 og skal være skreddersydd med en rekke Acer-apper og designelementer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den blir tilgjengelig i oktober, skriver PocketLint, men det er usikkert om og når den kommer til Norge. Vi forventer imidlertid å se mange mobiler med 4K-videokamera i tiden framover.

Flere ferske IFA-saker