ABC Startsiden - den kjappe

ABC Startsiden er først og fremst en stor samling av lenker som er organisert etter temaer. Detaljgraden i organiseringen er høy, og du har i tillegg en kjapp søkemotor.

Søkefelt finnes også for eksterne registre som for eksempel Yahoo!, AltaVista og Kvasir.

ABC Startsiden har også en nyhetstjeneste, hvor nyhetstitler fra Nettavisen, Aftenposten, Dagbladet, CNN Norge, Hegnar.Online, Dagsavisen, Digi, DinSide, IT-avisen, Computerworld, Puls, Reuters og NRK Tekst TV listes opp.

ABC Startsiden har flere tilleggstjenester: Diskusjonsgrupper, sende SMS, elektronisk postkort, værmelding, åpne epost, horoskop og domenesøk (ActiveISP).

ABC Startsiden tilbyr foreløpig ingen form for personlig tilpasning av innholdet.

ABC Startsiden krever ca. 23 sekunder ved nedlastning på et vanlig modem, og av dette går 2,4 sekunder med til å laste tom informasjon.

Vokser raskest

ABC Startsiden er den eneste av de store portalene som begynte som en helt vanlig hjemmeside. Tom Ottmar la ut bokmerkene sine og noen søkefelt på en hjemmeside våren 1996, og nå har disse sidene (som naturligvis har blitt mer omfattende) 12,5 millioner sideoppslag i måneden.

Da DinSide spurte Ottmar om hva fremveksten av nye portaler betyr for hans tjeneste, ga han ikke uttrykk for noen engstelse. Faktisk hadde ikke ABC Startsiden merket noen svikt i besøkene etter at Spray, Portalen og andre har dukket opp. Ottmar mener at økt oppmerksomhet for portaler blant brukere og i pressen også er positivt for ABC Startsiden.

Filosofien bak ABC Startsiden er enkel: Spesialisert informasjon skal enkelt nå frem til en generell brukergruppe uten at unødvendig tid går tapt til grafikk og annet.

Det har ikke skjedd så mye med ABC Startsiden etter at Nextel kom inn på eiersiden, men mye er rett rundt hjørnet, ifølge Ottmar, som ikke ville gi oss detaljer. Den siste tiden har Ottmar og hans folk brukt tiden til å sikre kvaliteten på det eksisterende produktet.

ABC Startsiden