800 bilder i minuttet med iPhone

Redd for å gå glipp av blinkskuddet? Ikke med FastCamera.

Det er ikke alle motiver som står stille, og det skjer stadig vekk at blinkskuddene slipper unna. Proffe fotografer fikk kameraer med motorisert filmframtrekk på 60-tallet. Med et Nikon F 35mm speilrefleks utstyrt med dette ekstrautstyret kunne man skyte 4 bilder i sekundet med låst speil.

LES OGSÅ:

Mye har endret seg siden den gang. I dag – og bare i dag – får du "motoren" som en gratis App for iPhone, ellers koster den noen få kroner.

Og den skyter langt raskere enn de aller fleste proffe speilreflekskameraer.

FastCamera 3.0

Denne appen gjør det enkelt å fange øyeblikket når det er umulig å forutsi når det inntreffer. Går du ned til VGA-oppløsning 640x480 kan du ta over 13 bilder i sekundet, eller 800 bilder i minuttet. Bruker du full oppløsning synker hastigheten til ca 140 bilder i minuttet, tilsvarende drøyt 2 bilder i sekundet.

Det er uansett langt raskere enn du klarer manuelt.

I bruk

Når du åpner appen starter den umiddelbart med å ta bilder. Tanken er at du starter appen for å fange ett eller annet som er i ferd med å skje, og at det ikke er noe tid å miste.

800 bilder i minuttet med iPhone

Innstillingene er forhåndsinnstilt til VGA og ingen pause mellom bildene, men du kan endre dette til 5 megapiksler på iPhone 4 eller 8 megapiksler på iPhone 4S. Disse innstillingene vil da gjelde neste gang du starter appen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Velger du en viss tid mellom bildene kan du ta bilder med opp til 5 sekunders mellomrom og stoppe etter en innstilt tid.

800 bilder i minuttet med iPhone
800 bilder i minuttet med iPhone

Ved å prikke tre ganger på skjermen kan du gjøre flere innstillinger, som fast fokus, blender og hvitbalanse.

Når du har latt kameraet ta bilder så lenge du ønsker trykker du stopp, og hele skjermen fylles av småbilder. Disse kan du merke, se gjennom ett og ett, og beholde eller slette og lagre de du har valgt til Kamerarull.

Konklusjon

Et glimrende lite program som gir nye muligheter, med enkel betjening og utmerket resultat!

Mer info finner du hos iTunes og på websiden til programmet