Huawei P10 kommer først til Norge

5 ting å merke seg med Huaweis nye toppmodell

Vi har tatt en sniktitt på Huawei P10.

SNIKTITT: Dinside er på plass under årets MWC-messe, og aller først får vi prøve Huaweis nye flaggskip: P10. Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BARCELONA: Søndag ettermiddag lanserte Huawei sine nyeste toppmodeller, P10 og P10 Plus, på en pressekonferanse på Mobile World Congress (MWC) i Barcelona.

I videovinduet øverst i saken kan du få en sniktitt på telefonen og hvordan den er i bruk.

Under tar vi for oss fem ting som er greit å vite om de nye toppmodellene.

#1: Fargene

Huawei hadde satt av mye tid til fargesnakk i løpet av pressekonferansen – noe som kanskje ikke er så rart, siden de lanserte telefonen i en del nye farger. Kort oppsummert må vi si at vi liker fargevalgene.

Både den grønne og den blå telefonen så livlige og friske ut. De andre fargene; rosegull, gull (i to varianter), sølv, svart og hvit har vi sett før, men det er posistivt med valgmuligheter.

Baksiden har fått en ny finish som Huawei hevder skal være både fingeravtrykk- og skrapesikker. Den er ganske lekker igrunn og om den i tillegg holder hva Huawei lover må det sies å være et godt designvalg.

ÅTTE FARGER: Det skal ikke stå på valgmulighetene med P10. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
ÅTTE FARGER: Det skal ikke stå på valgmulighetene med P10. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

#2: Hvilken skjermlås?

Da vi testet fingeravtrykksensoren ble vi positivt overrasket. Det skal sies at det var en høyst ukontrollert test, men vårt inntrykk er at P10 var lynrask i forhold til iPhone 7.

Det gikk så fort at vi begynte å lure på om låsefunksjonen ikke var aktivert, men det var den.

Du kan se fingeravtrykksensoren i aksjon i videoen øverst i saken.

#3: Først til Norge

... Riktignok sammen med en rekke andre land, men det er jo alltids kjekt å være blant de første.

P10 og P10 Plus skal lanseres i flere land, inkludert Norge, i løpet av mars, skriver Huawei i en pressemelding.

De dårlige nyhetene er at Norge ikke står først på listen når Huawei Watch 2 (vi kommer tilbake med egen sak om denne) skal ut på markedet.

MINITEST: Huaweis P10 klarte seg godt mot iPhone 7. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
MINITEST: Huaweis P10 klarte seg godt mot iPhone 7. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

#4: Kameraet, sier de

Kameraet hadde stort fokus på pressekonferansen, og som Richard Yu, sjefen for Huaweis forbrukermarked poengterte flere ganger fra scenen, så skal P10 «make every shot a cover shot».

Vårt førsteinntrykk er at kameraet ga gode bilder, og bedre bilder enn iPhone 7. Vi lurer likevel på om ikke det er P10 Plus som fortjener Yus beskrivelse mest. Plus-utgaven er utstyrt med bedre objektiv og har mulighet for større blenderåpning (F1.9) enn P10 (F2.2). P10 Plus har vi imidlertid ikke fått prøvd ennå, så dette blir bare gjetning.

Det skal sies at vi kun fikk tatt bilder i en dårlig belyst stue, men selv P10 klarte som sagt å ta gode bilder. Det skal bli spennende å se hva kameraet får til under varierte forhold, og dette vil vi komme tilbake til når vi har fått testet det skikkelig.

#5: Mye for pengene

Huawei har kommet langt på få år. Når vi nå sitter med P10 i hånda og kjenner på byggekvalitet, sveiper oss gjennom menyene og prøver telefonen i bruk, er det ikke mye som skiller den fra iPhone 7, bortsett fra operativsystemet.

Vårt førsteinntrykk er at P10 er en lekker telefon som fint tåler å sammenlignes med Apples siste modell, og at den klarer seg godt på de fleste punkter.

På noen punkter kommer den også bedre ut, og prisen er en av dem. Nå har vi ikke sett noen norske priser ennå, men ut fra den veiledende prisen på 649 Euro for den billigste utgaven, tror jeg vi kan driste oss til å si at den vil koste det samme som iPhone 7, eller kanskje også litt mindre.

Men for pengene får du mer lagring, noe som blir stadig viktigere med tanke på hvordan vi bruker mobiltelefoner i dag. Den billigste iPhone 7 kommer med 32 GB lagring, mens P10 kommer med 64GB lagring, i tillegg til at den har støtte for Mikro SD-kort med en kapasitet på 256 GB.

Test på vei

Så snart vi er tilbake fra Barcelona skal vi passe på å få testet P10 skikkelig, men inntil videre kan dere lese flere nyheter fra MWC her på Dinside etter hvert som de slippes.

Og har du ikke fått sett videoen hvor vi leker litt med P10? Gå til toppen av artikkelen så får du sett den.

Hva tror du om Huaweis P10 og P10 Plus? Vi hører gjerne fra deg i kommentarfeltet!

Flere ferske saker fra MWC 2017

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!