Årets smartklokke-nyheter

5 smarte klokker fra årets mobilmesse

Årets MWC-messe kryr av smartklokker. Vi har prøvd noen av årets mest interessante nyheter fra Withings, LG, Huawei, MyKronoz og Samsung.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BARCELONA: Under årets messe har mange produsenter vist fram smartklokkene sine. Klokkene, som havner i «wearables»-kategorien, er alt fra store mursteiner til små, nette armbåndsur med smartfunksjoner.

Vi har tatt en titt på fem av de mest interessante nyhetene.

I videoen over går vi kjapt gjennom de forskjellige klokkene og hva de tilbyr. Vi har også tatt med litt info om hver enkelt klokke under.

HUAWEI WATCH 2: Ble lansert søndag, dagen før MWC startet. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
HUAWEI WATCH 2: Ble lansert søndag, dagen før MWC startet. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

#1: Huawei Watch 2

Huaweis nye smartklokke er overraskende lett, helt ned i 57 gram. Den har fortsatt et relativt stort fotavtrykk, men den lave vekten gjør at den ikke føles så enorm som konkurrentene fra LG og Samsung.

Klokka kommer i flere varianter, med forskjellige spesifikasjoner. Den kan fås med 4G-støtte, slik at den kan fungere som en telefon, uten at telefonen er i nærheten.

Prisene er ikke avskrekkende, og ligger på rundt 3000 kroner, alt etter hvilken modell du velger. Den kommer også i en dyrere variant som er designet av Porsche Design. Den kan nok forventes å være en god del dyrere.

Huawei Watch 2 når trolig det norske markedet i løpet av våren, men da klokken ble lansert søndag ettermiddag sto ikke Norge på listen over de første landene klokken skal slippes i.

#2: LG Watch Sport og Style

SPORTY: LG Watch Sport er den mest maskuline av de to klokkene. Style har færre funksjoner, men er til gjengjeld nettere og lettere. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
SPORTY: LG Watch Sport er den mest maskuline av de to klokkene. Style har færre funksjoner, men er til gjengjeld nettere og lettere. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Klokkene fra LG var først ut med Android Wear 2.0, og ble lansert for noen uker siden. På bildene så sportsklokka ganske stor ut, og det inntrykket endret seg ikke da vi fikk prøve den på messa.

Men i den store pakken får du også en klokke fullpakket med funksjoner som 4G, GPS og generelt det du trenger av tilkoblinger og funksjoner.

De lanserte også Style-klokka, som vi mener er et ganske åpenbart frieri til kvinnelige forbrukere. Denne har imidlertid hverken 4G eller GPS og føles mer som en pynteklokke.

LGs pressekontakt i Norge har foreløpig ikke noen norske priser eller dato for lansering i Norge.

#3: Samsung Gear S3

GAMMELT NYTT: Samsung Gear S3 ble lansert i 2016, men ble vist fram på messa i Barcelona. Her er den i Classic-versjonen. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
GAMMELT NYTT: Samsung Gear S3 ble lansert i 2016, men ble vist fram på messa i Barcelona. Her er den i Classic-versjonen. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Det er nesten litt juks, for denne klokka ble lansert i 2016. Vi tar den likevel med for sammenligningens skyld, og siden Samsung er en av de største produsentene. I videoen øverst har vi tafset litt på Gear S3 Classic.

Også Gear S3 er i mursteinklassen, og du merker godt at du har den på håndleddet, for å si det sånn.

Samsung-representantene vi snakket med på messa la heller ikke skjul på at Gear S3 retter seg mot mannlige forbrukere. Kvinner må gjerne kjøpe dem og bruke dem de også, men størrelses- og funksjonsmessig er det altså først og fremst de mannlige kundene Samsung tar hensyn til.

Gear S3 er allerede på det norske markedet og prisen ligger på rundt 4.000 kroner. Vil du lese mer om Gear S3 har vi allerede publisert en test av smartklokka.

#4: Withings (Nokia) Steel HR

(SMART)KLOKKE: Den ser nesten ut som et tradisjonelt armbåndsur, men under glasset skjuler det seg flere smarte funksjoner. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
(SMART)KLOKKE: Den ser nesten ut som et tradisjonelt armbåndsur, men under glasset skjuler det seg flere smarte funksjoner. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Nokia har kjøpt opp Withings, og fra sommeren av skal alle Withings' produkter bære Nokias navn.

Steel HR er en nett liten klokke som ved første øyekast ser ut som et helt vanlig armbåndsur, noe det også er.

Men i tillegg har det fått en liten digital sone øverst på klokka, hvor du kan sjekke puls, hjerterytme, dato og annet. Klokka sender også over informasjon til mobilen din - for eksempel til trenings- og helseapplikasjoner.

Ingen GPS eller 4G-støtte her, men til gjengjeld er klokka langt mer diskret enn de større klokkene fra Huawei, LG og Samsung.

<strike>Steel HR har foreløpig ikke nådd det norske markedet, men de amerikanske prisene kan tyde på at norske priser vil ligge på rundt 2.000 kroner - godt under mange av de andre vi har sett.</strike>

OPPDATERT: Steel HR kom på det norske markedet for et par uker siden. Den laveste prisen vi har sett er 1.899 kroner.

#5: MyChronoz ZeTime

SVEITSISK: MyChronoz er fra klokkelandet Sveits. Kanskje nettopp det er grunnen til at de ikke vil gi helt slipp på det analoge? Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
SVEITSISK: MyChronoz er fra klokkelandet Sveits. Kanskje nettopp det er grunnen til at de ikke vil gi helt slipp på det analoge? Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Denne kom vi over litt tilfeldig, og den er foreløpig bare en prototype. MyChronoz sier selv den skal lanseres i september i år, men vi blir ikke overrasket om dette tidspunktet skyves på.

ZeTime skiller seg ut ved at produsenten har fått ordnet plass til et lite hull midt i TFT-displayet, slik at det er plass til analoge visere over skjermen. Ifølge produsenten skal viserne klare seg i 30 dager før batteriet må lades.

Representantene fra MyChronoz gikk rundt med buttons med påskriften «Make wearables great again». Om det er den sveitsiske produsenten som skal stå for den bragden gjenstår å se.

Hvilken av klokkene likte du best? Eller har du en annen favoritt? Gi oss en lyd i kommentarfeltet!

Flere ferske saker fra MWC 2017

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!