Det finnes mange morsomme spill på Android – her er fem godbiter.
Det finnes mange morsomme spill på Android – her er fem godbiter.Vis mer

5 fine spill til Android (og iPhone)

Det var magert utvalg før, men etter hvert har det blitt ganske så bra. Her er fem nylig lanserte spill du bør ta en titt på.

Livet er sjelden kjedelig med en smarttelefon. Det er alltids noen nye oppdateringer på Facebook og Twitter, du kan surfe på nettet, bla igjennom bildene du har tatt … eller spille spill.

Og mens det tidligere ikke var all verdens utvalg på Android med tanke på spill, har det de senere månedene kommet mange godbiter også i Android Market. De fleste av dem også tilgjengelige på iPhone.

Her er fem fine utgivelser vi anbefaler deg å ta en titt på, som alle er relativt nye. Vi er til og med så greie at vi slenger på lenker til iPhone-utgavene også – hvis de finnes, da.

Sjekk også:
7 spill det er vanskelig å legge fra seg
De beste Windows Phone 7-spillene

Sprinkle

I Sprinkle har du jobben som brannmann. Spillet følger litt den malen Angry Birds en gang etablerte ved at du spiller brett etter brett, får stjerner ut fra hvor godt du gjør det (eller vanndråper i dette tilfellet) og låser opp det neste ved å gjøre det godt nok.

5 fine spill til Android (og iPhone)


Du styrer en vannslange der du har mulighet til å regulere den opp og ned, samt vinkelen. Den røde knappen gjør så at du spruter på med vann, og poenget er da å slukke alt som brenner, men bruke så lite vann som mulig. Det du har igjen på tanken når all brannen er slukket, er det som teller i forhold til hvor mange dråper ("stjerner") du får når brettet er ferdig.

Etter hvert blir det ganske intrikate brett med både broer, kasser, steiner etc. som må flyttes hensiktsmessig, enten ved å kunne berøre dem direkte med fingeren, eller sprute på dem med den kraftige vannstrålen. Vi lar oss også imponere av fysikkmotoren og hvor realistisk vannet beveger seg.

Sprinkle (Android Market, kr 11)
Sprinkle Free (Android Market, gratis demoversjon)
Sprinkle (iOS, kr 14)

Great little war game

Ja, mer beskrivende skal det vanskelig gjøres – Great little war game er rett og slett et flott lite krigsspill. Ikke er det stressende heller, siden det er tur-basert, som betyr at man flytter "spillebrikker" og skyter på hverandre annenhver gang.

Etter hvert introduseres både helikoptre, båter etc, og man må bruke pengene fornuftig og tenke taktisk skal man klare de mer vanskelige bretttene. Og, ja – nevnte vi at det går an å spille mot en annen på samme telefon?

La oss ta en titt på traileren:

Great little war game (Android Market, kr 17,-)
Great little war game (iOS, kr 7,- på tilbud i helgen, ellers 21,-)

Også tilgjengelig for Google Chrome (i nettleseren) og Windows.

Les også:
10 anbefalte iPad-spill
10 iPad-spill flere kan spille

Wind-up knight

Han går og går og går og går, og selv om du ikke kan stoppe ham, må du sørge for at han hopper i tide, slår med sverdet sitt, beskytter seg med skjoldet og dukker. Som belønning får du "penger" som du kan bruke i butikken for å oppgradere utstyret hans.

Vi byr nok en gang på litt film fra spillet:

Wind up knight (Android Market, gratis)
Ikke tilgjengelig for iOS.

Jelly Defense

En svært pen variant av de etter hvert ganske mange tower defense-spillene. Du skal beskytte de grønne diamantene mot inntrengere, og for å gjøre det må du bygge ulike typer tårn på strategiske steder i landskapet.

5 fine spill til Android (og iPhone)


Tårnene kan bare skyte på monstre i samme farge, og i ekte tower defense-stil må du derfor være kjapp med å selge, bygge og oppgradere basert på hvilke monstre som ankommer i horisonten.

Jelly Defense (Android Market, kr 18)
Jelly Defense (iOS, kr 7)

Shoot U!

Til slutt et fysikkbasert spill som krever litt hjerneaktivitet og presisjon. Målet er å skyte menn ut av en kanon og berøre blinken. Etter hvert må du tenke ganske smart og ofte bruke flere skudd på å flytte på gjenstander (eller kanonen) for å kunne treffe blink.

5 fine spill til Android (og iPhone)


Shoot U! (Android Market, kr 11)
Shoot U! (Lite) (Android Market, gratis)
Ikke tilgjengelig for iOS, men Ragdoll blaster er et ganske likt konsept; dog uten håndtegnet grafikk.

SAMLESIDE:

Spill

Har du noen anbefalinger? Vi hører som vanlig fra deg i kommentarfeltet under artikkelen.