5 fine spill for Chromecast

Har alle hver sin telefon, er det duket for tv-kamp.

<B>SPILL PÅ TV FRA MOBILEN</B>: Med en mobiltelefon og Chromecast tilkoblet TV, kan man ha mye moro fra sofakroken.
SPILL PÅ TV FRA MOBILEN: Med en mobiltelefon og Chromecast tilkoblet TV, kan man ha mye moro fra sofakroken. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Google har solgt i bøtter og spann av sin Chromecast her til lands. Den lille pinnen, som du stikker inn i en ledig HDMI-port på TV-en, lar deg «caste» innhold trådløst fra en mobiltelefon, PC eller nettbrett.

TESTER:
Google Chromecast
Google Chromecast Audio

Men Chromecast kan mer enn å vise bilder og film. Det finnes også en rekke morsomme spill som kan spilles på den store skjermen, der du bruker telefonen/nettbrettet for å styre. Enten alene, eller mot andre.

Her er fem spill flere kan spille samtidig.

IKKE BARE TIL FILM OG BILDER: Det finnes også morsomme spill man kan spille på TV-en om man har en Chromecast i hus. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
IKKE BARE TIL FILM OG BILDER: Det finnes også morsomme spill man kan spille på TV-en om man har en Chromecast i hus. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer


LES OGSÅ: 10 fine apper til nye Apple TV

Cardcast

Et spill som har blitt en umiddelbar vorspiel-klassiker i mange vennegjenger er kortspillet Cards Against Humanity, der spillerne skal fullføre en setning ved å spille et kort de har på hånda, og som ofte kan gi ganske drøye resultater.

image: 5 fine spill for Chromecast


Cardcast tar Cards Against Humanity, og flere andre lignende kortspill, til den store TV-skjermen. Morsomt er det også at brukere står fritt til å lage sine egne «kortbunker», som også kan brukes i spillet om man ønsker det. Den første spilleren oppretter runden ved å skrive navnet sitt, velge en Chromecast og hvilke kort som skal brukes, og så kan de andre bare hekte seg på ved å oppgi navn og velge den samme Chromecast-enheten.

Så dukker setningen opp på skjermen, der hver spiller kan velge blant ti kort på hånda hva de synes blir vittigst, før dommeren (som går på rundgang) velger hvilken variant han/hun synes var den beste.

Spillet fungerer både med iOS- og Android-enheter.

Cardcast for Android (Play butikk, gratis)
Cardcast for iOS (App Store, gratis)

Big web quiz

Dette quiz-spillet fra Google lager spørsmål på en ganske fiffig måte, takket være selskapets såkalte «knowledge graph»; altså hva Google vet om ting og tang.

image: 5 fine spill for Chromecast


Dermed kan du for eksempel få spørsmål om hvor på et kart et land ligger, eller hvor høyt Mount Everest er, målt i antall Kevin Costner. Det skal sies at noen av spørsmålene kan være ganske vanskelig å svare på for en nordmann; typisk om mer lokale ting i USA.

Spillet støtter inntil seks spillere som kan være med fra iOS- og Android-telefoner og har flere svarmuligheter, enten det dreier seg om alternativer, dra en skyvebryter og komme nærmest riktig svar eller sortere flere elementer i riktig rekkefølge.

Big web quiz for Android (Play Butikk, gratis)
Big web quiz for iOS (App Store, gratis)

LES OGSÅ: Ti tips til deg med Chromecast

Just dance now

Dansespillet Just dance now har også støtte for Chromecast. Her kan du velge blant en rekke poplåter, holde telefonen i høyre hånd og prøve så godt du kan å danse på samme måte som figurene på skjermen, der du får mer poeng jo bedre du henger med. Flere kan danse samtidig med hver sin telefon.

image: 5 fine spill for Chromecast


Vil du ikke bruke penger er det imidlertid litt snevert hva du kan velge i, men du kan tjene deg opp mynter som kan låse opp flere sanger (og som typisk også kan kjøpes med ordentlige penger). I tillegg finnes VIP-abonnement som gir deg tilgang til alt innholdet.

Just dance now for Android (Play butikk, gratis med kjøp i appen)
Just dance now for iOS (App store, gratis med kjøp i appen)

Math Duel


Hvem er kjappest i hoderegning? Det kan du avgjøre med Math Duel. To spillere spiller samtidig og får presentert regnestykker på skjermen som skal løses så raskt som mulig ved å trykke inn riktig svar på telefonen.

Man får mer poeng jo raskere man svarer riktig og førstemann til 10.000 poeng er vinneren. Mattestykkene er for øvrig veldig enkle (bare pluss og minus), som bør gjøre spillet velegnet også for den yngre garde.

Math Duel for Android (Play butikk, gratis)
Math Duel for iOS (App Store, gratis)

Draw King

Synes du Fantasi/Pictionary er gøy som brettspill, er dette den elektroniske varianten. Etter tur får spillerne ord de skal tegne på mobilskjermen, og tegningen vises også på TV.

image: 5 fine spill for Chromecast


De andre spillerne gjetter så hvilket ord som tegnes og får poeng, sammen med tegneren, om de gjetter riktig.

Appen ble nylig lansert, men har fått gode tilbakemeldinger i Play Butikk fra de som har prøvd den til nå. Beklageligvis er den ikke tilgjengelig for iOS; i hvert fall ikke foreløpig, så denne får du bare spilt med andre Android-kompiser.

Draw King for Android (Play Butikk, gratis)

Her finner du flere Chromecast-artikler