4. Lage webtjenesten selv?

Det finnes to muligheter for den som ønsker å designe sine egne websider.

Man kan benytte et utviklerprogram med sterke hjelpefunksjoner, eller gjøre det på den "ordentlige" måten, å bruke en typisk HTML-editor, et grafikkprogram og et eget FTP-program (som du bruker for å transportere dokumenter og grafikk over modem til serveren din).

Inntil ganske nylig var utviklerprogammene med sterke hjelpefunksjoner ofte for dårlige, men dette har endret seg. Hvis du ønsker å spare masse tid, eller hvis du ikke helt stoler på din egen evne til å lage gode websider, anbefaler vi på det sterkeste programmer som SiteDesigner, Microsoft FrontPage eller NetObjects Fusion, som alle er brukervennlige og proffe programmer som til og med lager grafikken for deg.

Velger du den tornefulle vei ved å lage alt selv, har du naturligvis større muligheter for å lage noe individuelt, og dessuten får du bedre innsikt i hvordan webben egentlig fungerer. Men det kan være tidkrevende, gode websider kan bare virkeliggjøres ved mye arbeid.

Du trenger da en god HTML-editor, for eksempel børHomeSite være interessant. Du trenger et eget program for utvikling av webgrafikk, slik som f.eks. Paint Shop Pro eller Fireworks, og et godt FTP-program for å publisere webtjenesten, slik som WS_FTP Pro (eller LE som er gratis) eller Bullet Proof FTP.

(Vi gjør oppmerksom på at de fleste programmene som det lenkes til her har kommet i nye versjoner etter at våre omtaler ble skrevet).

Artikkelen fortsetter under annonsen

Når du så har laget websidene dine og publisert dem, kommer neste utfordring: du trenger lesere eller kunder.