29 kjekke apps for studenter

Med de riktige appene går alt så meget bedre.

Det finnes mange apps som gjør studentlivet lettere.
Det finnes mange apps som gjør studentlivet lettere. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Studieåret er i gang for de aller fleste, og i motsetning til oss som studerte for ti-femten år siden (og tredve, for den saks skyld), er det mange av dagens studenter som har nok en nyttig ting i sitt arsenal:

En smarttelefon.

Og med den kan du gjøre ganske mye rart.

Her er noen apps du bør vurdere å laste ned dersom du er student. Ja, selv om du ikke er det finner du sikkert noe nyttig allikevel.

Med Springpad samler du alt av notataer på ett sted.
Med Springpad samler du alt av notataer på ett sted. Vis mer


Notater på ett sted med Evernote/Springpad

Evernote og Springpad er nettjenester som samler alt du måtte ha av notater på ett sted, og det er ikke begrenset til bare tekst. Du kan ta bilder med mobilkameraet, lydopptak, laste opp dokumenter etc., og det kjekke er at dette så synkroniseres til enhetene du måtte ha knyttet til den samme kontoen. Med andre ord – sitter du foran PC-en og snubler over en god drinkoppskrift, kan du bare sakse ut og lagre den i Evernote/Springpad slik at du har oppskriften tilgjengelig på telefonen senere på kvelden.

Lenker:
Evernote.com
Evernote for iOS (App Store, gratis)
Evernote for Android (Android Market, gratis)
Evernote sharing plugin, Symbian (Ovi Store, gratis)

springpadit.com
Springpad for iOS (App Store, gratis)
Springpad for Android (Android Market, gratis)

Artikler på DinSide:
Evernote – glem aldri noe igjen
Springpad samler alt på ett sted

Dropbox - en harddisk på nettet

Dropbox er en tjeneste som i utgangspunktet gir deg 2GB lagringsplass på nettet, men der du kan oppgradere til større plass mot betaling. Tjenesten er også laget slik at den synkroniseres på tvers av enheter, og derfor kan du laste opp en fil på PC-en og ha den med deg på farten på telefonen. Det finnes også mange apps som kobler seg til Dropbox, f.eks. kameraapplikasjonen DropPhox som automatisk lagrer bildene på Dropbox slik at de ligger klare når du kommer hjem igjen. En kjekk mulighet er også at du kan dele filer du har liggende i "Dropboxen" med andre, og at tjenesten støtter versjonering slik at du kan hente frem en eldre utgave av et dokument dersom du har gjort endringer du angrer på.

Lenker:
Dropbox.com
Dropbox for iOS (App Store, gratis)
Dropbox for Android (App Store, gratis)
Ovi Store har ingen offisiell klient, men flere uoffisielle - søk på dropbox

Artikler på DinSide:
Dropbox - din harddisk på nettet
Bruk Dropbox smartere

Teamviewer lar deg styre PC-en fra mobilen

Ah, du glemte å kopiere rapporten din til Dropbox før du dro hjemmefra, ja. Med Teamviewer installert på hybel-PC-en kan du sitte et helt annet sted og fjernstyre den med mobiltelefonen. Og det helt gratis – kjekt, eller hva?

image: 29 kjekke apps for studenter


Lenker:
Teamviewer.com
TeamViewer for iOS (App Store, gratis)
TeamViewer for Android (Android Market, gratis)

Artikler på DinSide:
Teamviewer - styr PC-en fra telefonen

Bill Buddy gjør det enkelt å finne ut av hvem som skylder hva.
Bill Buddy gjør det enkelt å finne ut av hvem som skylder hva. Vis mer


Del regningen i kollektivet

Mange studenter bor i kollektiv, og én ettermiddag handler Nina inn til middag, Hans betalte strømregningen for august, Jannicke dro kortet i taxien hjem fra byen på lørdag (da Hans var hjemme) og Martin kjøpte ny dørmatte siden den gamle var hullete.

Hvem skylder hvem hvor mye?

Det finnes selvsagt apps for det også. Her er et par:
Bill Buddy for Android (Android Market, kr 10 eller gratis med annonser)
Share a bill for iOS (App Store, kr 28)

PS! DinSide har en spleiselagskalkulator til samme formål.

Spar penger med Onavo

Studenter har som kjent et noe begrenset budsjett, og selv om det hørtes mer enn nok ut da du bandt deg i 12 måneder med 100MB datatrafikk i måneden for å få en billigere telefon, finner du muligens ut underveis at det ikke var tilstrekkelig. Vi har tidligere skrevet om Onavo, som komprimerer datatrafikken slik at du sparer noen megabyte her og der. Sjekk også ut Opera Mini som lar deg surfe via Operas servere slik at mengden data blir mindre enn om du bruker den innebygde nettleseren på telefonen.

Lenker:
Onavo, iOS (App Store, gratis)
Opera Mini, iOS (App Store, gratis)
Opera Mini, Android (Android Market, gratis)
Opera Mini, Symbian (Ovi Store, gratis)

PS! Onavo ble nylig sluppet også for Android, men har foreløpig ikke mulighet til å komprimere datatrafikk; kun funksjoner for å overvåke trafikkbruken.

Onavo for Android (Android Market, gratis)

Med Viber kan du ringe gratis dersom du er tilkoblet et trådløst nett.
Med Viber kan du ringe gratis dersom du er tilkoblet et trådløst nett. Vis mer


Ring og send meldinger gratis med Viber

Mens vi er inne på "spar penger"-konseptet: Med Viber kan du både ringe og sende meldinger via internett, og hvis du er koblet til et trådløst nett gjør du det med andre ord helt gratis. Kjekt enten du skal ringe de andre på gruppa, hjem til mor og far eller til kjæresten som tar et år i Australia (og spesielt da). Det krever selvsagt at også motparten har Viber installert på sin telefon.

Lenker:
Viber for iOS (App Store, gratis)
Viber for Android (Android Market, gratis)

Artikler på DinSide:
Viber lar deg ringe med iPad og iPod Touch

Hjelp til puggingen med flashcards

Mange lærebøker er på flere hundre sider, og noen ganger kan det være greit å lukke boka og konsentrere seg om de essensielle konseptene. En populær måte å gjøre dette på, er å lage oppgaver til seg selv via såkalte flash cards, der du legger inn spørsmål og svar, ser spørsmålet og svarer inni deg før du ser det riktige svaret på skjermen.

Det finnes en haug av apps som er basert på flash cards - noen av dem lar deg lage spørsmålene på PC-en og så synkronisere dem til mobiltelefonen, lar deg angi om du svarte galt slik at du får dette spørsmålet på nytt igjen, har gigantiske databaser med kort du kan laste ned etc.

Her er noen som ser ut til å få gode tilbakemeldinger:
Flashcards Deluxe for iOS (App Store, kr 28)
Flashcard Touch for iOS (App Store, kr 21)
Flashcards* for iOS (App Store, gratis)

Flashcards study helper for Android (Android Market, kr 22 – gratisversjon med annonser)
Flashcards buddy pro (Android Market, kr 11)
Kaka Flashcards beta (Android Market, gratis)

CardLearner flashcards for Symbian (Ovi Store, kr 10)

Skjermdump fra iPhone-versjonen av Pzizz
Skjermdump fra iPhone-versjonen av Pzizz Vis mer


Ta en powernap med Pzizz

Mellom festingen og puggingen trenger man en god hvil, og det er ikke hver dag man får nok nattetimer til å klare hele dagen i forelesningssalen. Da kan det være greit å ta seg en pause, og Pzizz er en app som fórer hjernen med såkalte neurale rytmer, som visstnok skal være veldig smart enten du må slappe av eller jazze deg opp litt.

Lenker:
Pzizz Energizer for iOS (App Store, kr 42)
Pzizz Sleep for iOS (App Store, kr 42)
Pzizz for Android (Android Market, kr 31 - inkluderer begge modulene)

Artikkel på DinSide:
Søvnproblemer? Ta deg en Pzizz.

Hold styr på timeplanen med iStudiez Pro
Hold styr på timeplanen med iStudiez Pro Vis mer


Hold styr på timeplanen

Her kan du selvsagt bare bruke telefonens innebygde kalenderapplikasjon, men det finnes også enda litt mer egnede løsninger som er mer egnet til planlegging, med støtte for karakterer, innleveringsfrister og den slags.

Lenker:
iStudiez pro for iOS (iOS, kr 21)
Class Buddy for Android (Android Market, kr 8)

Les også: Google Kalender - ti kjekke triks

Bruk telefonen som avansert kalkulator

Om du studerer kjemi, informatikk eller bedriftsøkonomi er det nødvendig med en kalkulator, og selv om du nok gjør lurt i å investere i en anbefalt kalkulator til studiet, finnes det også apps som gir mobiltelefonen mange av de samme kreftene.

Emulér en Texas Instruments-kalkulator med Andie Graph.
Emulér en Texas Instruments-kalkulator med Andie Graph. Vis mer


Android-appen Andie Graph (Android Market, gratis) lar deg emulere en avansert Texas Instruments-kalkulator, men du må selv sørge for hente ut en kopi av internminnet på kalkulatoren din (instrukser følger med) siden distribusjon av disse er ulovlig. RealCalc (Android Market, gratis) er et annet gratisalternativ som også har en del kjekke funksjoner for omregning etc. HandyCalc (Android Market, gratis) har også støtte for grafer.

På iOS finnes for eksempel PCalc (App Store, gratis), som har en håndfull in-app-kjøp for å låse opp ulike moduler. Scientific Calculator+ (App Store, kr 14) er en vitenskapelig kalkulator som også kan løse ligninger og vise grafer, mens 17BII+ Financial Calculator (App Store, kr 56) ser ut til å være egnet for blåruss.

Ikke like mange har gode karakterer i Ovi Store, men Scientific Calculator (Ovi Store, gratis) ser ut til å være godt egnet til grafer og Flicky Calculator (Ovi Store, kr 10) støtter det meste av avanserte funksjoner.

Husk også at den medfølgende kalkulator-appen ofte har mer avanserte funksjoner om du holder telefonen på tvers.

Sosial trening med Endomondo

Grandiosa tre ganger i uka og timesvis med sitting hver dag krever selvsagt at du holder deg litt i form også, og blant alle treningsappene som er på markedet, har vi en liten forkjærlighet for Endomondo. Den danske treningsappen lar deg konkurrere mot deg selv og andre, la andre følge joggeturen din live på Facebook og mer til.

Vi fikk demonstrert Endomondo på Mobile World Congress i Barcelona, der selskapet hadde en plass på den offisielle Android-standen.
Vi fikk demonstrert Endomondo på Mobile World Congress i Barcelona, der selskapet hadde en plass på den offisielle Android-standen. Vis mer


Lenker:
Endomondo Sports Tracker for iOS (App Store, gratis)
Endomondo Sports Tracker Pro for iOS (App Store, kr 28)
Endomondo Sports Tracker for Android (Android Market, gratis)
Endomondo Sports Tracker pro for Android (Android Market, kr 23)
Endomondo Sports Tracker for Symbian (Ovi Store, gratis)

Artikkel på DinSide:
Sosial trening på telefonen med Endomondo

Til slutt tipser vi om Studentappen på iOS, som viser arrangementer for studenter der du er, spesielle studenttilbud etc.

Hvilke apps vil du anbefale studenter? Vi hører fra deg i kommentarfeltet under.