Foto: Per Ervland
Foto: Per ErvlandVis mer

20 minutter med LG Optimus 2X

LGs nye Android-toppmodell er svært, svært rask.

Vi har akkurat pakket opp og lekt oss med LG Optimus 2X. Telefonen er LGs toppmodell denne våren og har altså en dobbeltkjerneprosessor fra Nvidia (Tegra 2), der kjernene kjører på 1GHz klokkefrekvens.

Det merkes også godt. Telefonen virker svært snappy, både når det gjelder nettsurfing, oppstart av programmer, skrolling etc. Spesielt lar vi oss også imponere av hvor raskt telefonen roterer bilder når du dreier telefonen 90 grader, og hvor godt den klarer å skrolle flash-tunge nettsider til tross for mye innhold.

Skjermen er 4 tommer stor og fremstår også som meget god, og berøringsfølsomheten er også svært presis, som gjør tastaturet godt å skrive på. LGs innebygde tastatur er for øvrig svært likt iPhone-tastaturet, både i utførelse og oppførsel.

Les også: Førsteinntrykk av iPad 2

Konstruksjonen ellers er også svært behagelig. På baksiden er kameraet løftet litt ut fra resten av telefonen, som gir telefonen et søkk som passer godt med pekefingeren og gjør at telefonen ligger godt i hånda. Telefonen har ingen fysiske knapper på forsiden, men berøringsfølsomme knapper for meny, hjem, tilbake og søk.

 Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer


Optimus 2X har også HDMI-utgang og kan kjøre såkalt HDMI mirroring på en TV slik at det du ser på telefonen også vises på TV-en, og gledelig er det at LG har lagt ved en HDMI-kabel i esken. I tillegg får du en USB-basert ladeenhet (koble til USB-port eller til en strømforskyning som lader fra veggen), samt ørepropper med støyisolering og knapp for å svare på en samtale etc.

 Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer


Kameraet er på 8 megapiksler og har til nå gitt et meget godt inntrykk, men dette kommer vi tilbake til i den fulle testen. Foreløpig inntrykk er at dette er en svært solid Android-telefon, og definitivt en modell som bør vurderes hvis man er i markedet for en ny Android-toppmodell.

SAMLESIDE:

Android

Vi regner med å ha en full test klar i midten av neste uke.