<strong>ANBEFALT:</strong> Har du Android-telefon venter mange godbiter i Android Market.(Foto: <a href="http://www.flickr.com/photos/johanl/4369336197/">"Spotify"</a> av <a href="http://www.flickr.com/photos/johanl/">Johan Larsson</a>, <a href="http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en">CC-BY</a>)
ANBEFALT: Har du Android-telefon venter mange godbiter i Android Market.(Foto: "Spotify" av Johan Larsson, CC-BY)Vis mer

20 Android-applikasjoner du bør sjekke ut

...og alle er gratis!

Riktignok har vi laget en liste over anbefalte Android-programmer tidligere også, men etter hvert som Android Market vokser, kommer det også nye godbiter til.

I denne artikkelen skal vi derfor ta for oss nok et snes applikasjoner vi er veldig fornøyde med. Har du noen egne favoritter, er du selvsagt hjertelig velkommen til å dele dem med DinSides lesere i kommentarfeltet under artikkelen.

Så, with no further ado:

Appbrain

Dette bør seriøst være den første applikasjonen du laster ned. Appbrain er en kombinert nettjeneste og Android-applikasjon som tillater deg å installere programmer på telefonen direkte fra nettleseren på PC-en, uten å måtte koble den til.

Les mer om Appbrain og hvordan du får til nettopp det.


I tillegg får du anbefalinger basert på hvilke applikasjoner du allerede har lastet ned, du kan opprette lister over applikasjoner som du kan dele med venner og kjente og mer til.

PS! Lenkene på resten av applikasjonene i denne artikkelen peker til applikasjonens Appbrain-side, der du blant annet også kan finne QR-koder (strekkoder) du kan scanne med Barcode scanner for å komme rett til nedlastingssiden i Android Market. Vi har til og med vært så greie at vi har lagt alle applikasjonene i en liste.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Multicon Widget gjør om én ikonplass til fire (nederst til høyre)
Multicon Widget gjør om én ikonplass til fire (nederst til høyre) Vis mer


Multicon Widget

Denne kjekke widgeten gjør om én ikonplass til fire ikonplasser som kan peke til hvilke applikasjoner du selv måtte ønske, slik at du kan gruppere relaterte applikasjoner og få plass til flere ikoner på hjemmeskjermen. Det høres kanskje ut som om det blir knotete å treffe de små ikonene, men det fungerer faktisk helt utmerket.

Buzzoff

Du har sikkert opplevd det før - av ulike grunner er du nødt til å sette telefonen på lydløs (møter, tur på kino etc), og så glemmer du å slå den på igjen etterpå. To timer senere har du tre tapte anrop.

Buzzoff lar deg enten tidsinnstille hvor lenge telefonen skal stå på lydløs, eller så kan du oppgi at "så snart jeg er 100 meter unna min nåværende plassering skal ringelyden slås på igjen".

Wheres [sic] my droid

Hvis ikke du gadd å installere Buzzoff bør du i hvert fall installere denne applikasjonen, for hvor mange ganger har du vel ikke prøvd å ringe til telefonen din fordi du ikke kan finne den, for så å finne ut at den står på lydløs?

Send en SMS, så sørger Wheres my droid for å skru på ringetonen og ringe av full hals.

Camera 360

Det finnes etter hvert flere kameraapplikasjoner, men få byr på så mye som Camera 360. Her kan du påføre bildene et godt utvalg effekter, som vignettering, miniatyr o.l., og det finnes også nedlastbare utvidelser som gir deg større utvalg av rammer, spøkelseseffekter (perfekt for å narre en som er lettskremt) og mer til.

20 Android-applikasjoner du bør sjekke ut


OurGroceries

Dette er en applikasjon som også finnes for andre smarttelefoner, og som enkelt og greit lar deg dele handlelister med andre. Dermed kan kona føre på varene som mangler på handlelista etter at du har kjørt til butikken uten at du må forholde deg til en ekstra SMS-melding som du alltid glemmer uansett. Dessuten er den praktisk når du er i butikken, siden du bare kan krysse av etter hvert som du putter varer i handlekurven.

Les mer: OurGroceries

Ringdroid

Lar deg åpne en lydfil på telefonen og plukke ut hvilken del av lydklippet som du vil bruke som ringetone. Når du er ferdig kan du kjapt og enkelt tilordne det til en kontakt, sette som standardringetone etc.

LauncherPro

Dette er en erstatning til din eksisterende hjemmeskjerm og gir deg blant annet plass til flere ikoner, fiffige overgangseffekter og mer til. Pass på at du leser installasjonsinstruksene når du installerer.

RemoteDroid

Installer en liten serverapplikasjon på PC-en din og styr den med telefonen. Støtter både musbevegelser og tastatur, men krever at enhetene er på samme trådløse nettverk (som regel ikke noe problem siden du tross alt bør se skjermen mens du styrer).

3G Watchdog holder styr på hvor mye datatrafikk du bruker.
3G Watchdog holder styr på hvor mye datatrafikk du bruker. Vis mer


3G Watchdog

Har du begrenset med datatrafikk på abonnementet ditt? 3G watchdog følger med på hva du bruker av datatrafikk, og kan også si i fra hvis du bruker i overkant mye i forhold til hva som er budsjettert for resten av måneden. Programmet er også kjekt å bruke hvis du er en tur i utlandet og er over middels avhengig av datatrafikk, så holder du litt lettere kontroll på telefonregningen.

TripIt - Travel organizer

Tripit er en nettjeneste som brukes ved at du videresender bekreftelseseposten fra flyselskapet, og vips, så er alle rutetider osv identifisert. Med denne applikasjonen på telefonen har du lett tilgang til når flyet ditt går og all annen informasjon du måtte trenge når du kommer på flyplassen.

Les mer:
Tripit holder styr på reisen
Nettsidene for deg som skal på ferie

App 2 SD

Den siste Android-versjonen, Froyo, støtter nå muligheten for å legge applikasjoner over på minnekortet, og App 2 SD løser dette elegant ved å vise deg hvilke applikasjoner som støtter flytting til minnekort slik at du kjapt kan utføre den nødvendige operasjonen.

Les mer: Dette er nytt i Froyo

Dolphin Browser HD

Er du en over middels avansert nettbruker og benytter deg av tjenester som Twitter, Delicious etc. er Dolphin Browser en nettlesre som bør være midt i blinken. Her får du masse avansert funksjonalitet, støtte for gestures og mer til.

Picsay pro har mange muligheter for den kreative.
Picsay pro har mange muligheter for den kreative. Vis mer


Picsay

Antakeligvis det beste programmet for deg som liker å flikke på bildene etter at de er tatt. Lar deg sette på klistremerker, legge på en haug av effekter osv. Pro-versjonen bør være en het kandidat for kjøp om du har skaffet deg tilgang til den betalte delen av Android Market siden den tilbyr enda mer.

Calltrack

Argh, hva var nå nummeret til han som ringte forrige tirsdag?

Har du noen gang hatt lignende problem, er CallTrack veldig kjekt. Applikasjonen logger alle samtaler direkte til en Google-kalender, slik at du i etterkant kan gå inn i kalenderen og se historikk på hvem du pratet med når, og hvor lenge samtalen varte.

Gule Sider*

Ikke bare er gule sider-applikasjonen en kjapp snarvei til å søke i telefonkatalogen; den ligger også og kjører i bakgrunnen og slår til hvis noen ringer deg fra et nummer du ikke kjenner, slik at du automagisk får se hvem som lurker i andre enden av telefonrøret.

Er du allergisk mot telefonselgere, kan også TelefonselgerVarsler være aktuell, som sier i fra hvis den som ringer er en telefonselger, men vi har ikke prøvd å kjøre applikasjonene parallelt.

*Lenka peker direkte til Android Market siden applikasjonen ikke finnes hos Appbrain.

FotMob

Okay, jeg angrer litt på anbefalingen av Soccer Livescores i den forrige artikkelen, for norskutviklede FotMob er enda bedre. Er du opptatt av fotball er denne applikasjonen for deg, som lar deg følge med i alle kampene fra en rekke ligaer (inkl Tippeligaen og Adeccoligaen), og holder du fingeren nede på en kamp, får du push-varslinger hver gang det blir mål.

Posten sporing

Mens vi er inne på norskutviklede applikasjoner, må vi også nevne Postens sporingsapplikasjon. Du angir pakkenummeret og følger pakken på veien, og når den endelig er fremme på postkontoret, genereres det en strekkode du bare kan vise til postfunksjonæren. Snedig.

Shazam

Shazam er tilgjengelig på flere plattformer og lar deg identifisere en hvilken som helst låt som spilles. Perfekt når du er på café og hører ei godlåt du ikke vet navnet på.

Instant heart rate

Hold fingeren så den dekker LED-lampen på telefonen + kameralinsen og i løpet av sekunder måles pulsen din. Jeg skal innrømme at jeg var noe skeptisk før jeg prøvde, men faktisk så det ut til at pulsen stemte veldig bra overens med det jeg målte på halsen etterpå.

Dropbox

DinSide var tidlig ute med å omtale Dropbox; en nettjeneste som har blitt stadig mer populær. Gratisversjonen gir deg 2GB med lagringsplass på nettet, som du da kan synkronisere på tvers av mange enheter, inkludert Windows-maskiner, OSX-maskiner, iPhone, iPad med mer. Også Android har sin variant og er veldig praktisk om du vil overføre filer på en lettvint måte.

Les mer:
Dropbox - din harddisk på nettet
Slik bruker du Dropbox smartere

Det ble visst 21 applikasjoner, det. Jaja, fort gjort.