1Weather er en særdeles pen værvarsel-app på Android.
1Weather er en særdeles pen værvarsel-app på Android.Vis mer

1Weather - knallbra vær-app for Android

… og gratis er den også!

Etter noen år med Android har vi prøvd mang en vær-app, men først nå har vi blitt litt forelsket. 1Weather er særdeles pent utført og har alt du trenger av informasjon om været både i dag, i morgen og de neste dagene fremover.

Appen laster du ned gratis fra Google Play, og etter noen sekunders oppstartstid vises været akkurat nå på stedet der du befinner deg. I tillegg kan du også definere flere favorittsteder som du lett kan bytte mellom.

Ikke bare temperaturen, som du ser, men også fuktighet, vindstyrke og mer til.
Ikke bare temperaturen, som du ser, men også fuktighet, vindstyrke og mer til. Vis mer


Detaljert informasjon

Ikke bare får du temperaturen og skydekket – appen gir deg også informasjon om vindhastighet, fuktighet, trykk, UV-indeks og duggpunkt. Dermed får du også en beregning om hvor varmt eller kaldt været føles og ikke bare den reelle lufttemperaturen.

I tillegg finnes langtidsvarsel for de neste 10 dagene, timevarsel for de neste 36 timene (temperatur+nedbør), sannsynlighet for nedbør de neste syv dagene, skydekke lagt over kartet, soloppgang/-nedgang og månefase.

SAMLESIDE:

Android-apper

Det er ikke bare i selve appen du får denne informasjonen. Med på «kjøpet» (les: appen er gratis) får du også tre moduler (widgets) med forskjellig utforming, i tillegg til at du også kan få temperaturen som et lite ikon på toppen av skjermen, sammen med en permanent varsel i varselmenyen om værforholdene. Appen vil også varsle deg om ekstremvær hvis du tillater det.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Medfølgende moduler kan vise værmeldingen på hjemskjermen, og du kan selv velge farge (her har vi valgt oransje for å matche bakgrunnen).
Medfølgende moduler kan vise værmeldingen på hjemskjermen, og du kan selv velge farge (her har vi valgt oransje for å matche bakgrunnen). Vis mer


Det eneste vi savner er m/s som benevnelse på vindstyrken og ikke bare km/h, men det er visst rett rundt hjørnet skal vi tro en av kommentarene i Google Play-butikken.

Gratisversjonen innholder annonser som på ingen måte er plagsomme, men vil du bli kvitt dem og samtidig gi dine tomler opp til skaperen, kan du fjerne annonsene for to dollar.

1Weather (Google Play, gratis)