10 mobil-egenskaper vi mangler

Microsoft Office på mobilen er vel og bra, men hva med å gi oss funksjonalitet vi virkelig hadde hatt behov for? Her er vår uhøytidelige liste - til inspirasjon og diskusjon.

Mobiltelefon-produsentene overøser oss med funksjoner i nye mobiltelefoner, men mange av dem blir sjelden eller aldri brukt. Når skal de begynne å fokusere på løsningene vi virkelig hadde hatt bruk for?

Vi har utarbeidet en liste bestående av 10 egenskaper vi gjerne skulle sett i vår neste mobiltelefon. Og for ordens skyld - hvis noe av det vi har skissert allerede finnes, setter vi stor pris på at du deler dette med oss og andre lesere i debatten nederst i artikkelen. Her har du også lansere dine egne ønsker.

Vi vet med sikkerhet at mange i mobilindustrien leser DinSide Data daglig, så her har du mulighet til å påvirke mobilfremtiden :-)

Her er våre forslag:

1. Lasermåler

10 mobil-egenskaper vi mangler


Sikt på noe med laseren, og du får opplyst hvor langt unna det er. Bruksområdene er ubeskrivelig mange. Med en stråle i to retninger blir det enda bedre.

2. Vann- og flytesikring

10 mobil-egenskaper vi mangler


Støtsikkerhet er én ting, mobiler burde dessuten både være vanntett og flyte som en dupp i vannet hvis du skulle være så uforsiktig å miste den over båtripa (eller toalettet).

3. Baby-call

10 mobil-egenskaper vi mangler


Vi lever i en tid da stadig flere dingser prater med hverandre. Hva med å kunne plassere en mobiltelefon med kamera ved senga til junior, og via mobilnettet se status live - og non-stop? Burde være fullt mulig. Kunne eventuelt vært et hybridsystem med PC og webcam på soverommet til junior.

4. Egen pin-kode for utenlandssamtaler og spesialnumre.

10 mobil-egenskaper vi mangler


Mister du telefonen kan det være fristende for uærlige sjeler å misbruke den til å ringe dyre utenlandsnumre og 8xx-numre. Hva med to PIN-koder, en for "vanlig" bruk og én for tjenester som er spesielt kostbare?

5. Promillemåler

10 mobil-egenskaper vi mangler


For å ringe eller tekste enkelte i kontaktregisteret ditt, må du først blåse i den innebygde promillemåleren. Dermed kan du unngå pinlige SMS-er til sjefen og kolleger etter en fuktig bytur.

6. Hvem ringer

10 mobil-egenskaper vi mangler


Hvorfor i huleste skal det være nødvendig å forholde seg til telefonnumre i 2009? Obligatorisk opplysning med navn og bilde, som må registreres når telefonen tas i bruk, eller enda bedre; dette burde ligget i SIM-kortet, og være basert på personnummeret (som uansett må oppgis ved tegning av mobilavtale).

7. Passord for å lese logger

10 mobil-egenskaper vi mangler


Hvem du har ringt til, hvor lenge du har pratet, hvem du har sendt meldinger til etc er personlige aktiviteter som ingen andre enn deg selv har noe med, og som burde vært mulig å passordbeskytte. Funksjonen burde dessuten vært påskrudd som standard, slik at du ikke trenger å unnskylde deg for å ha skrudd den på.

8. Strekkode-leser

10 mobil-egenskaper vi mangler


Lurer du på hva varen koster? Hold mobilen mot strekkoden, og det gjøres et oppslag mot butikkens vareregister via Bluetooth.

9. Universalfjernkontroll

10 mobil-egenskaper vi mangler


Tast inn TV-merket på telefonen, og last ned innstillingene. Pek mobilen mot TV-en og trykk på kanalen du vil se på på mobiltastaturet.

10. Gjenfinningssensor

10 mobil-egenskaper vi mangler


Registrer et kallesignal ved første gangs bruk, for eksempel en klapp, plystring etc. Når telefonen "hører" signalet, vil den respondere ved å gi en kraftig lyd fra seg tilbake. Funksjonen burde vært knyttet til et eget lite klokkebatteri, slik at den fungerer selv når telefonen står på lydløs, er avskrudd eller tom for strøm.

Hva mer?

Bruk debatten under, og skriv din egen ønskeliste!