10 Mbps bredbåndsforbindelse - til lavpris!

Det svenske selskapet Bredbandsbolaget tilbyr 10 Mbps forbindelse for 200 kroner per måned i hjemlandet. Nå etablerer selskapet seg i Norge under navnet Bredbåndsfabrikken – og vil satse på privatkunder! Det første tilbudet kommer allerede i mai.

Bredbandsbolaget ønsker å satse stort, også i Norge. Målet er å kunne tilby bredbåndstilknytning til 10.000 norske husstander i løpet av året. Og hovedsatsingen er Internett bredbåndsaksess til vanlige privatkunder.

Foreløpig er selskapet, som i Norge blir hetende Bredbåndsfabrikken, litt forskiktig med å gå ut med mye informasjon av hensyn til konkurrentene, forteller Nils Petter Tetlie til DinSide. Han er Bredbåndsfabrikkens operativt ansvarlige for etableringen i Norge.

Selskapet har satt opp en aggressiv salgs- og markedsføringsplan for Norge samt en nettplan, sier Tetlie, som kom til Bredbåndsfabrikken fra selskapet Tele1 Europe.

Snart med norske tilbud

I april starter Bredbåndsfabrikken nettutbyggingen sin i en av Norges største byer i østlandsområdet (Tetlie vil foreløpig ikke røpe hvilken by), og innbyggerne vil få et bra tilbud om bredbåndsaksess allerede i mai, forteller Tetlie.

Han lover også at tjenesten skal kunne kobles til like etter at du bestiller et abonnement, slik at du skal slippe lang ventetid på tjenesten du har bestilt.

Videre vil utbyggingen skje med raskt fart, og det vil ta ca. 1-2 måneder mellom hver gang selskapet kan lansere tjenesten i en ny by. Bredbåndsfabrikken kommer til å dekke store deler av Sør-Norge i løpet av året, sier Tetlie til DinSide. Deretter står andre deler av landet for tur.

Artikkelen fortsetter under annonsen

10 Mbps og ett medieuttak

Tilbudet, som allerede finnes i Sverige, skal gi abonnentene en bredbåndstilknytning på hele 10 Mbit per sekund (Mbps) – begge veier. I første omgang satser Bredbåndsfabrikken på ren Internett-aksess for privatkunder. Men etter hvert kommer også tjenester som video-on-demand, TV og telefoni, forteller Tetlie til DinSide.

Det kommer mange spennende tjenester til høsten, lover Tetlie, for selskapet satser også på tjenesteinnhold. Telefoni-tjenester regner han med blir klare i løpet av året eller til neste år.

I følge Bredbandsbolagets svenske nettsider er tilknytningen av en slik kvalitet at den med letthet også kan bli oppgradert til 100 Mbps.

Med en god bredbåndsforbindelse, lover Bredbandsbolaget at du kan få alle medier gjennom samme kabel; TV, Internett, musikk, film og telefoni. Og med en toveis forbindelse som har stor hastighet også ut igjen fra deg, kan du med relativ letthet også sende ut egne digitale videoopptak, lover selskapet.

Kabel er tingen

Bredbåndstilknytningen skjer via kabel. For å få utbyggingen til å skje raskest mulig, ser Bredbåndsfabrikken på alle muligheter; selskapet både leier kabler fra andre selskaper og leier inn kapasitet for å grave ned egne kabler der det er nødvendig.

For å kunne nå flest mulig kunder med færrest meter kabel, har selskapet spesiell fokus på borettslag. Men Bredbåndsfabrikken ser også utover borettslag, sier Tetlie til DinSide.

Bredbandsbolaget i Sverige følger samme prinsipp: Tjenesten tilbys kun til leilighetsbygg og er foreløpig ikke tilgjengelig for eneboliger og rekkehus, grunnet den høye kostnaden forbundet med å grave ned kabler til hvert hus. Men det ligger i planene at også slike husstander skal få et tilbud fra Bredbandsbolaget i fremtiden.

Ekstremt lave priser

Mange har allerede lovet bredbåndstilknytning, multimedia-tilbud over Internett og store utvidelsesmuligheter. Det helt spesielle med Bredbåndsfabrikken – i alle fall hvis vi tar utgangspunktet i Bredbandsbolagets tilbud i Sverige – er den ekstremt lave prisen!

Foreløpig kan ikke Tetlie i Bredbåndsfabrikken røpe prisene i Norge, men forteller til DinSide at prisene vil ligge noe over svenskt nivå. Han sier likevel at prisene vil bli mer fordelaktig enn prisene til deres konkurrenter i Norge i dag.

Etableringsprisen for Bredbansbolagets 10 Mbps toveis Internett-aksess i Sverige er i dag 2.000 svenske kroner, og abonnentsprisen er 200 svenske kroner per måned (med 5-års kontrakt). Det finnes også alternative økonomiske avtaler, bl.a. hvor et borettslag betaler et lavere etableringsgebyr per leilighet og hver abonnent betaler månedsavgiften.

- Dette blir ikke noe Rolls Royce-prosjekt. Det blir en Ikea-løsning for oss Nordmenn også, sier Tetlie til DinSide.

Internasjonal satsing

Bredbandsbolaget regner med å ansette 40 personer på sitt kontor i Oslo innen kort tid. Jan Morten Ruud, som har blitt rekruttert til stillingen som visedirektør, begynner i selskapet til sommeren, i følge Bredbandsbolaget.

Det svenske telekommunikasjonsselskapet ble etablert sommeren 1998. Bredbandsbolaget vil ikke oppgi antall abonnenter per i dag, men sier at deres mål på det svenske markedet er å ha installert tjenesten hos 500.000 kunder innen årets slutt samt å ha prosjektert installasjoner hos ytterligere 500.000 kunder innen nyttår.

Norge er det første ”utlandet” selskapet satser i.

- Skandinavia er et raskt IT-marked med høy modenhetsgrad. Derfor kjennes det naturlig å etablere det første internasjonale bredbåndskontoret i Norge. Vi planlegger nå noen raske steg ut i Europa og Norgessatsingen er det første, sier Jonas Birgersson, styreformann i Bredbandsbolaget.

I skrivende stund er ikke Bredbåndsfabrikkens hjemmesider lagt ut på Internett, men i løpet av uken 3.-9. april vil selskapets nettsider dukke opp på adressen http://www.bredbandsfabrikken.no